Postabontás

2024.07.02. 19:30

Olvasói levél: Kertvárosban sem lehet pihenni a belvárosi koncertektől

Tóth Viktória

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Krakenimages.com

A napokban azt tapasztaltam, hogy a választások után a hangzatos ígéretek ellenére semmi nem változik. A pénteki napon, a Szent István téren megtartott fesztiválon olyan hangerővel szólt a zene, hogy a kertvárosi erkélyünkön 61 decibeles hangerőt mértem. Tudom, hogy itt a nyár, cirkuszt és kenyeret kell biztosítani a népnek, de szerintem nem minden áron. A város azon lakosainak, akiket ezek a rendezvények nem érdekelnek, maradjon meg a pihenés lehetősége. A helyszínen lévőket gondolom olyan hangnyomás éri, hogy feltehetőleg az egészségük is károsodik, egy darabig biztos, hogy romlik a hallásuk. A távolabbi lakókat pedig zavarja a nagy hangerő.

Az EXPO mostanában elég csendes mivel felújítják, ehelyett most már az egész várost felverik a jól szervezett eseménnyel. Azt szeretném tudni, hogy a szervezők, hangosítók milyen szinten vannak szakmailag, milyen felelősséggel viseltetnek a feladatukkal szemben. Szerintem semmilyennel. Zsebbe a lóvé, a többi meg hadd szóljon. Az illetékes szervek, ÁNTSZ, Munkavédelmi felügyelőség a környéken nincs, nem vizsgálja, hogy ennek a bömböldének milyen az emberekre, környezetre ható következménye. A városvezetés, pedig mindezt tűri. Miért? Egyébként, a szervezésért felelős örökségkezelő felé jeleztem a gondokat. Ők nem kívántak a pór néphez leereszkedni, még egy elnézést kérő e-mailre sem futotta. Mindenki magát minősíti.

 

A másik gyöngyszem a csodálatos zebra projekt. Többek között aránytalan nagy pénzért, megépült a Tildy Zoltán úti akadálypálya is. Az úttestből kiemelve, az elkötelezettséget is hirdető, szép, vörös térkővel kirakva. A gyalogosforgalom elenyésző, az autósok meg imáikba foglalják az egész szent családot, aki ezt így megtervezte, elfogadta, megrendelte. Egyébként ugyanaz a stílus volt létrehozva a Mecsek Áruháznál is. Ott sem bírta sokáig a megpróbáltatást, többszöri javítás után elbontották az egészet mert a feladatát nem töltötte be. Erre mondják, hogy az okos ember a más kárán tanul, a tudatlan a sajátján se.

Tehát hiába volt választás, a mindenáron való pénzbehajtás és a felelőtlen pénzszórás marad.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!