Irtás

2024.06.30. 08:40

Pécs keleti részén folytatódik a szúnyoggyérítés

Jövő héten Pécs-Somogy, Pécs-Vasas és Pécs-Hird településrészeken folytatódik a szúnyoggyérítés – írja közleményében a Biokom.

Bama.hu

Forrás: MW

Fotó: Szendi Péter

Június 25-én és 26-án lezajlott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által tervezett földi-kémiai szúnyoggyérítési akció Pécs város területén, az országos szúnyoggyérítési program keretében.  

A kezelés az alábbi településrészeket érintette:

Postavölgy, Nagyárpád, Jankovich-telep, Edison u., Basamalom, Gyárváros, Köztemető környéke, Szellemváros, Tüskésréti Szabadidőpark környéke, Málom, Kertváros Verseny u.- Maléter Pál közötti területe, Zsebedomb, Patacs, Magyarürögi út, Mecsekszentkút, Erdész út, Kovácstelep, Újhegy, Pécsszabolcs, Komlói út, Május 1. utca, Csárda utca, Pécsbányatelep, Lámpás-patak környéke, Wass Albert u., Dugonics u., Zsolnay Vilmos út, Engel János út.

A BIOKOM NKft. újabb földi-kémiai irtást rendelt meg július 2-a keddre. Tartaléknapok: július 3-4.

A gyérítés az alábbi helyszíneket érinti:

  • Pécs-Somogy
  • Pécs-Vasas
  • Pécs-Hird

A munka elvégzéséhez csapadékmentes és szélcsendes időjárás szükséges és fontos, hogy az irtás idején a hőmérséklet ne essen 15 fok alá, mert ilyen időben nem repülnek a rovarok és így a beavatkozás nem lenne sikeres. Amennyiben kedden az időjárás miatt nem tud megvalósulni a gyérítés, akkor a tartaléknapok valamelyikére rendelik meg a szakemberek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!