Időjárás

2024.07.02. 07:40

Felhős idővel indul a nap, a hőmérséklet is csökken

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: sondem

Jellemzően felhős idővel indul a nap, majd északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, de keleten tovább maradhat felhősebb az idő. Délelőtt a déli és keleti megyékben lehet csapadék, később nagyjából a Salgótarján - Szeged vonal szélesebb környezetében alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon és az északkeleti megyékben megerősödik az északi, északnyugati szél, néhol időszakosan viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Szerda

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Inkább csak északkeleten lehetnek borult körzetek, esővel, másutt csupán néhol valószínű zápor. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalra általában 12, 18 fok közé hűl le a levegő. Délután 23, 28 fok lesz a jellemző, északkeleten lehet ennél hűvösebb.

Csütörtök

Általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Estétől már csak kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 11, 17, a délutáni órákban 24, 29 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!