Labdarúgás

2024.06.30. 09:24

Nehezen kicsikart győzelemre és gólparádéra számít vasárnap a baranyai tréner

Móga Richárd

Vasárnap újabb két nyolcaddöntőt rendeznek a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság keretein belül.

A játéknap első meccsét a csoportjából veretlenül továbbjutó Anglia játssza, méghozzá a felemásan szereplő Szlovákia ellen. A PTE PEAC II. csapatával bronzérmet nyerő vezetőedzőt, Molnár Gábort kérdeztük, hogy mit jósol a 18 órakor kezdődő mérkőzés kapcsán.

– Anglia nagy esélyesként érkezett Németországba, de eddig nem láthattunk tőlük sziporkázó játékot. A kötelezőt hozták elég sablonos focival. Több brit klasszison érezhető, hogy rengeteg mérkőzés van már a lábukban, és elég fásultan, fáradtan érkeztek az Eb-re. Szlovákia egy meglepő belgák elleni sikerrel nyitott, ami meg is alapozta a későbbi továbbjutásukat. Masszív csapat benyomását keltik a tornán. Nehezen kicsikart győzelemre számítok az angoloktól. Tippem: 1–0.

 Ennél izgalommentesebb ütközetre számít a baranyai tréner a 21 órakor kezdődő Spanyolország–Georgia párharc során.

– Georgia az Eb egyik meglepetéscsapata. Hatalmas szívvel játszották végig mind a három csoportmeccsüket. Portugália legyőzése nagy fegyvertény, még akkor is, ha láttuk a luzitánok alulmotiváltságát. Pechükre összekerültek azzal a spanyol csapattal, amely a legjobb teljesítményt nyújtja a tornán véleményem szerint. A hispán tréner remekül eltalálta a fiatal-rutinos játékosok arányát. Ennek tükrében többgólos spanyol sikert várok. Tippem: 3-0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában