Postabontás

2024.07.02. 08:00

Már 5600 forintnál járt a taxióra amikor elhagytuk Orfű határát - panaszolja olvasónk

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Fotó: Kallus György

Olvastam a közlekedési gondokról szóló levelet a múlt heti Fishing on Orfűvel kapcsolatban. Hozzáfűzném a tapasztalataimat. 

A fesztivál idején megvolt, hogy melyik taxitársaság a hivatalos partner. Szombat éjjel a fesztivál bejáratánál hosszú sorban várakoztak az emberek. Kb. fél óra alatt lehetett sorra kerülni, ami végül is vállalható, és a taxitársaság helyszínen lévő segítői is kedvesek, korrektek voltak. Viszont (ami már nem rajtuk múlt) Pécsre úgy lehetett csak eljutni, hogy az egész tavat megkerültük, az út egyirányúsítása miatt. Azaz 5600 forintnál járt a taxióra akkor, amikor elhagytuk Orfű határát Pécs irányába. Véleményem szerint ha a másik irányba lett volna az egyirányúsítás, ez az összeg nem lett volna több 1500 forintnál. 

A másik tapasztalat: 

az úton más taxitársaságok is várakoztak, többet megkérdeztünk, hogy mennyiért vinnének el Pécsre. Itt 11 és 17 ezer forint között minden elhangzott, és sokan kiemelték, hogy azért ilyen drága, mert a tavat meg kell kerülni.

A fesztiválbusz éjjel 1-kor érkezett, a jármű teljesen megtelt, és még legalább egy busznyi ember maradt a megállóban. Hogy jött-e értük újabb járat, azt nem tudom. A kialakult helyzetre az lenne a megoldás szerintem, ha a fesztiválhoz vezető út legelején, a kereszteződésénél, vagy ahhoz közel alakítanának ki egy taxidrosztot, és megoldanák a kétirányú forgalmat valahogy. Például jelzőlámpákkal, mint egy útfelújítás esetén.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!