Postabontás

2024.07.04. 08:40

Továbbra sincs változás a varjak ügyében - panaszolja olvasónk

Tóth Viktória

Forrás: MW

Fotó: Czinege Melinda

A civilizált ember már a Holdon jár, nem értem, hogy nem lehet a varjúkérdést megoldani. Egyesek szerint elvettük erdei otthonukat, a varjak meg elvették a civilizált emberét. Pécs-Kertvárosban a Berek sétányon, valamint a Diána téri piac területén gusztustalan madárürülékkel van tele a környék. Tudom, a varjak védett állatok, de az ott lakók érdekét ki képviseli ez ügyben?

 

Biztosan lehet megoldást találni egy szakértő bevonásával, esetleg az alábbiak egyikével: különböző eszközök és módszerek léteznek a madarak elriasztására, mint hangriasztók, fényvisszaverő szalagok, vagy drónok. Élőhelyeik megváltoztatása a varjak által kedvelt fák ágainak eltávolítása is segíthet. Élelmiszerforrások eltávolítása, szemetesek lezárása - ez nagyon fontos lenne, hiszen több helyen látni a varjakat a kukákon ülni és onnan lakmározni. Áttelepítés lakótelepen kívüli területre, vagy bármilyen formában „varjúcsapdákat” kihelyezni a kritikus területekre.

Ez ügyben már írtam 1-2 hónapja a Postabontás rovatba, változást a varjak ügyében azóta nem tapasztaltam. Remélem, hamarosan így írhatom alá levelemet: özv. Varjúné.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!