Zenei élmények is

2024.07.04. 10:00

Eljött az idő: a fények és az árnyak újra elárasztják Pécs városát

Rajtol a Zsolnay Fényfesztivál Pécsen, amelynek keretében már az első nap izgalmas élményekkel vonzzák a fények a látogatókat.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

A fesztivál első napján a Janus Pannonius Múzeum Látógatóközpontjában a MárkusZínház várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat, akik este fél 10-kor beléphetnek az Óriások földjére, hogy megismerkedjenek az árnyékokkal.  

A Káptalan utca 4-es szám alatt szintén fél 10-től megcsodálható a Rippl-Rónai Művészeti Intézet látványtervező szakos hallgatói által készített összművészeti előadás, amely a víz körforgását meséli el óriásbábos light show formájában.  

A Martyn Ferenc Múzeum udvarában zenei élményt is ígérnek élő vizuállal, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar fénykurzusán résztvevő VJ-k szolgáltatják. A zenét pedig a következő művészek adják: Stefka Benisheva, Emcsi, Agonyi Zsolt, haiori és babbavonmamma. Szintén ebben az udvarban nyílik meg a Zsolnay Fényfesztivál Fényművésztelepére készült művek kiállítása este 10 órakor. 

Tovább haladva a Fény Útján pedig elérkezünk a Barbakán várárokhoz, ahol tűzzsonglőr előadást láthatnak az érdeklődők. 

Zenei élményeknek ad otthont július 4-én a Nappali és a Szabadkikötő is. Az előbbi szórakozóhelyen fellép NICE T, 2SHOR és Jeff Valentino, míg utóbbi helyszínen az ANQAA, a Slumber Party és a Heavenhetamine áll a pódiumra.  

A Zsolnay Fényfesztivál elmaradhatatlan programja a Dóm téri nagy esemény sem marad el, Zsolnay Light Art Video Mapping Verseny címmel. Este fél 10-kor a látogatók megtekinthetik a székesegyházra tervezett versenyalkotásokat, amelyek a bűvös kocka témájában születtek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában