Súlyos adatok

2024.06.27. 13:27

Rekord Pécsen: 65 kg-os rendelést szállított ki a foodora

Gyümölcsöt és csirkemellet rendelnek leginkább a pécsiek online, de népszerű még a friss zsemle és a paradicsom is – derül ki a foodora market adataiból.

Bama.hu

Fotó: evgris

Mint írják, a foodora market Magyarországon öt városban szállítja házhoz a bevásárlást, és az évek alatt számtalan extrém rendelésre is volt példa. Pécsett a legtöbb rendelést leadott felhasználó tavaly 320-szor vásárolt be a foodora applikációján keresztül, a legnagyobb összegű rendelések toplistáját pedig egy közel 132 ezer forint értékű bevásárlás vezeti 2024-ben. A vidéki foodora marketek között, legnagyobb rendelés értékű rendelés tekintetében, Pécs alig marad le kétezer forinttal a rekordtartó Debrecentől.

Az elmúlt időszakban jelentősen felpörgött a házhoz szállítások iránti érdeklődés: az e-kereskedelem bővülésén túl a gyorskereskedelemre is megnőtt az igény. Az FMCG termékek piacán a GKID felmérése alapján a foodora market országosan a 9. helyen áll a hazai online kereskedők között. 

Egyre több a nagybevásárlás

A foodora market termékei közül az ásványvizek, dobozos tejek és zöldségek kerülnek legtöbbször a virtuális kosárba, a friss pékárukból, gyümölcsökből és húsokból átlagosan 3-4 napra elegendő mennyiséget rendelnek a felhasználók.

A pécsi listát a gyümölcsök és friss húsok vezetik, de a rekordot az kimelegedett vásárló tartja, aki 608 darab jegesteát tett a kosarába az elmúlt egy évben.

A hűtőt feltöltő kisebb bevásárlásokon felül egyre gyakoribbak az egész hétre tervezett nagybevásárlások is. Egy nagyobb bevásárlásnak pedig súlya is van: az eddigi legnehezebb Pécsett leadott rendelés 65 kg-os volt és Alsómakáron adták le - ez annyi mintha négy teljes Zsolnay szettet rejtett volna a futárhátizsák. Az átlagos kiszállítási idő országosan 29 perc - ebben szerepel a termékek összekészítési ideje is - de volt olyan rendelés Pécsett, ami két perc alatt érkezett célba az egyetemi campusra.  

Pécsett is jönnek fel a friss termékek

2024 első felében a pécsiek körében előretörtek a friss termékek, mint például a csirkemellfilé vagy a fürtös paradicsom.

A foodora market megjelenésekor leginkább tartós élelmiszereket rendeltek a felhasználók, és a friss termékekkel óvatosabbak voltak. Mára már a friss zöldségek és húsok a legtöbbet rendelt termékek között vannak, sikerült tehát bizonyítani a nem személyes vásárlással szemben szkeptikusabb közönség előtt is

 – mondta el Garay Péter, a foodora kereskedelmi igazgatója.

A szakember szerint a foodora marketekből kezdetben akkor rendeltek, ha a nagybevásárlások között elfogyott valami, vagy ha éppen elfogyott egy hozzávaló az aznapi vacsorához. Mostanra azonban úgy látják, hogy a heti nagybevásárlást is sokan online, a foodora marketből végzik.

A 9900 Ft feletti vásárlásokon felül a foodora PRO tagként leadott rendelések esetén sem számolnak fel kiszállítási díjat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!