Vízilabda

2 órája

Megnehezítené az OSC dolgát a PVSK

Szombaton 19 órától újra hazai medencében a pécsi fiúk! A PVSK Mecsek Füszért vízilabdacsapata az OB I. ötödik fordulójában OSC Újbudát fogadja az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.

Szabó Dániel

Fotó: Kovács Liliána

A PVSK pólósai legutóbbi bajnokijukon, a Szentes ellen megszerezték szezonbeli első győzelmüket, ami nagy lökést adhat a srácoknak a folytatásra. A csapatösszhanggal biztosan nem lesz baj, ugyanis a pécsiek nemrégiben tértek haza Egyiptomból, ahol egy rangos nemzetközi tornán vettek részt. Zlatko Rakonjac együttese amellett, hogy ezüstérmes lett, rengeteg élménnyel gazdagodott a többnapos túra során.

pvsk, vízilabda, Egyiptom
Egyiptomban járt a PVSK vízilabdacsapata 
Forrás: PVSK-Mecsek Füszért

– Egy kiváló csapatépítő héten vagyunk túl, az egyiptomi torna nagyon jól szolgálta a felkészülésünket. Szombaton nevelőegyesületemmel, az OSC-vel csapunk össze, és megtiszteltetés lesz ellene játszani, de mindent meg fogunk tenni, hogy meglepetést okozzunk – nyilatkozta a klub Facebook-oldalán Kondor Zalán, akit a nyáron az OSC-től szerződtetett a PVSK. 

A számok nem a PVSK mellett szólnak

Hatalmas bravúrra lenne szükség a pécsiektől, hogy „elkapják” fővárosi ellenfelüket, amely jelenleg két győzelemmel és egy vereséggel a tabella hatodik helyén áll. A két csapat egymás elleni mérlege is újbudai dominanciát mutat. A 2005–2006-os idény óta összesen 43 alkalommal találkoztak egymással a felek, ebből a PVSK 15, az OSC 26 mérkőzést nyert meg, s két meccs zárult döntetlennel. 

Az ötödik forduló további programja: Debrecen–Vasas, UVSE–BVSC, FTC-Telekom–Kaposvár, Digi Eger–Szeged, Miskolc–Szolnoki Dózsa, Szentes–Honvéd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában