Labdarúgás

2 órája

A PEAC II. otthonában sem lesz egyszerű dolga a bajnoknak

Kemény csatákkal folytatódik az hétvégén az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I. osztály. A címvédő Villány ezúttal a PEAC II. vendége lesz, a PVSK a Nagykozárt fogadja, a Mohács a Harkányhoz látogat, az éllovas Bóly pedig a Komlóval csap össze.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

Szeptember 21., szombat, 11.00

PTE-PEAC II. (8.)–Villány (2.)

Ha csak a tabellát nézzük, akkor kijelenthető, hogy a pécsiek számára nem indult túl jól a szezon. Hozzá kell tenni azonban, hogy a hibátlan Bólytól csak egy góllal kaptak ki, a Siklóssal és a Komlóval pedig egyaránt 2–2-es döntetlent játszottak, s csak kevés választotta el őket a győzelemtől. A vesztett pontok tekintetében csak 5 egységgel vannak lemaradva szombati ellenfelüktől, ugyanis a Villány egy meccsel többet játszott. 
A címvédő négy forduló után máris a tabella élére ugrott. Nagy Gábor együttese háromszor nyert, és csupán csak egyszer ikszelt, s most, a PEAC II. ellen is gyűjtögetné tovább a pontokat. Talán csak az árnyalhatja a képet, hogy eddig „csak” egygólos győzelmeket arattak Gellénék. A villányiak vezetőedzője lapunknak is kiemelte, hogy javítaniuk kell a helyzetkihasználásukon.

Gál Szabolcs, a PEAC II. vezetőedzője: – Már egy kicsit zordabb időjárási körülmények között mérkőztünk meg a Komlóval. Ez annyira megzavarhatott bennünket, hogy még nem is pislogtam, már be is vették a hálónkat. Ettől függetlenül a csapat büszke lehet az első félidei teljesítményére, akár nagyobb különbséggel is mehettünk volna a szünetre. A második félidő egy kiélezett csatát hozott, talán a pályaviszonyok is rosszabbak lettek, amihez az ellenfelünknek sikerült jobban alkalmazkodnia, így ismét pontosztozkodás lett a vége. Nem nagyon van olyan forduló, ahol nem rangadóra számítunk. Ha az első félidőben nyújtott teljesítményünket és csapategységünket ki tudjuk vinni a Villány ellen is a pályára, akkor már nem lehet okunk panaszra. Csak ismételni tudom magam: kemény mérkőzésre számítunk.

Nagy Gábor, a Villány vezetőedzője: – Az, hogy ilyen szoros és izgalmas meccseket vívunk, abból ered, hogy sok helyzetből kevés gólt rúgunk. Bár egy-két kontrával el tudtak menni, de a PVSK ellen is szinte végig az ellenfél térfelén folyt a játék. Nálunk továbbra is az a kulcs, hogy a lehetőségekkel és a helyzetekkel hogyan tudunk élni. Különösen igaz ez a mérkőzések elejére, ugyanis nagyon mélyen védekeznek ellenünk a csapatok. A futballban ez az egyik legnehezebb feladat, egy zárt védekezést felbontani. A csapatban viszont megvan ehhez a kvalitás. Tehát a PEAC ellen is a helyzetkihasználás lesz a kulcs.

Szeptember 21., szombat, 16.00

PVSK (3.)–Nagykozár (9.)

A PVSK nagyon jól állta eddig a sarat az esélyesebbnek kikiáltott ellenfeleivel szemben. A Bólytól ugyan kikapott Bánhegyi Zsolt együttese, de a Siklóst és a Komlót legyőzte, az elmúlt hétvégén pedig csak egy hajrában szerzett góllal maradt alul a címvédővel szemben. Most azonban fordul a kocka: az eddig pont nélküli Nagykozár lesz a Vasút ellenfele, tehát – ha a tabellát és a mutatott játékot nézzük – a pécsiek számítanak esélyesebbnek.

Szeptember 22., vasárnap, 16.00

Gyógyfürdő Harkány (7.)–Mohács (4.)

A Harkány pont a Nagykozár ellen szerezte meg szezonbeli első győzelmét, azonban most nagyobb hal érkezik a fürdővárosba. Az előző körben pihent a Mohács, amely ugyan még veretlen, de a három meccséből eddig csak egyet nyert meg – Duna-partiak „áldozata” is a Nagykozár volt. Péter József gárdája a Komlóval és Villánnyal ikszelt.

Bóly (2.)–Sport36 Komló (5.)

A Bóly tökéletesen rajtolt, mindhárom eddigi bajnoki meccsét megnyerte, méghozzá az összeset idegenben, ami tovább növeli a kilenc pont értékét. A PVSK, a PEAC II. és a Siklós sem tudott megálljt parancsolni Buni Barnabás tanítványainak. Zsebéék szezonbeli első hazai mérkőzésükön a felemásan kezdő Komlót fogadják. Turi Zsolt gárdája 5 pontjával az ötödik helyen áll, a csapat mérlege eddig egy-egy győzelem és vereség, valamint két döntetlen.

Szabadnapos: Siklós Alpassport.

Góllövőlista 

3 gólos: Látschám Dominik (Alpassport Siklós).

2 gólos: Sőrés Benjamin (Gyógyfürdő Harkány), Borka Richárd (Alpassport Siklós), Csernik Zsombor (Mohács), Gellén Dávid (Villány), Müllerlei Szabolcs (Mohács), Reith Renátó (Sport36 Komló), Ulrich Dániel Roland (Villány), Vénosz Soma (Bóly).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában