Béda, Gemenc

1 órája

Erdőlátogatási tilalmat rendeltek el az árvíz miatt

Határozatlan időtartamra a közvetlen életveszély elhárítása és a vad védelme érdekében erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) Mohácsnál, Béda környékén.

Bama.hu

Fotó: Németh András Péter

A DDNPI jelezte: a tiltás Bédén felül a teljes Gemenci erdőre, Paks környékére, a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre vonatkozik.

Az árvízvédelmi rendelkezés hatályba lépésével minden nap 00:00-24:00 óra közötti időszakra elrendelt teljes erdőlátogatási tilalom a csoportos és egyéni túrákra, valamint a vízitúrákra is vonatkozik.

A Duna-Dráva Nemzeti Park részét képező Gemenci erdő nyugati határán található, a Duna jobb parti árvízvédelmi töltésén Pörböly és Keselyűs között tilos tartózkodni, kizárólag a védekezésben részt vevő szakemberek használhatják a védműveket – hívták fel a figyelmet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában