Fejlesztés

1 órája

Új szabadidős lehetőség nyílik Komló belvárosában

Várhatóan két héten belül átadják Komló belvárosában a Komlóverzum Látogatóközpont mellett található megújult játszóteret és kosárlabdapályát.

Jusztin Levente

Fotó: Nagy Balázs

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével (MKOSZ) együttműködve az önkormányzat egy teljesen megújult, egypalánkos pályára cseréli a mostanit. Polipropilén borítás kerül a töredezett beton helyére, méretét tekintve pedig alkalmas lesz a 3x3-as kosárlabdázásra. Ezzel szeretnének javítani a komlóiak sportolási szokásain, mivel ezt a pályát korosztálytól függetlenül szinten mindenki használhatja.

Egy új játszóteret is kialakítanak a pálya mellett, ami speciális feladatok ellátására is alkalmas. A fogyatékkal élők is igénybe tudják venni, így ép társaikkal közösen használhatják a teret. A játszótér elemeit a dínóbirodalom tematikájához igazították.

Komló számára így egy olyan teret adnak át szeptember végén, ahol a sport és a szórakozás kiegészítik egymást. A családok számára így egy komplex szórakozási lehetőséget biztosít a város, hiszen a Komlóverzum Látogatóközpont élménydús sétája után akár pihenés vagy mozgás szempontjából is ideális élményt nyújt a parkosított kosárlabdapálya és a játszótér.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában