Kosárlabda

2023.10.07. 11:52

Idén először adnak otthont rangadónak: csak a szurkolók segítségével lehet nyerni

A címvédő Sopront legyűrő TFSE-MTK lesz az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának idei első ellenfele hazai környezetben. Jovan Gorec együttese a szurkolók segítségével győzné le a nagy skalpot szerző fővárosi alakulatot a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapáson.

Móga Richárd

Fotó: Mártonfai Dénes

Aligha lehetne jobb mentális állapotban az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának közelgő ellenfele, a TFSE-MTK, hiszen a fővárosi együttes huszonnégy pontos hátrányból felállva hosszabbítás után verte meg a címvédő Sopront a 2023/24-es élvonalbeli bajnokság nyitányán. 

Ezzel szemben a pécsi klub nem lehet olyan elégedett, igaz, már két fontos bajnokit is maga mögött tudhat. Az első fordulóban a Cegléd nem jelentett különösebb problémát (43–82), azonban a harmadik körből előrehozott hétközi szomszédvári bajnokin kiesett a győzelem a baranyai kezekből (81–60). Külön nehezítő körülmény, hogy háromnaponta kell parketten bizonyítania Jovan Gorec alakulatának, ráadásul igencsak erős riválisokkal szemben. Persze a hazai pálya előnyében lehet bízni, de az biztos, hogy érdemes lesz felkötni a gatyát, ugyanis rázós menet következik. 

Ráadásul a bajnokit követően sem lesz lehetőség túl sokat pihenni és regenerálódni, hiszen 12-én, csütörtökön, 19.30-tól már a Bursa Uludag Basketbol csapata ellen kell bizonyítani a FIBA Európa Kupa csoportkörének keretein belül. 

Kiss Angelika, az NKA Universitas Pécs kosárlabdázója: – Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon agresszív és egy nagyon kemény mérkőzés lesz a TFSE elleni. Ők nagyon jól kezdték a szezont, a Sopront az első fordulóban megverték. Felkészültünk ellenük maximálisan, és azt garantálhatom, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszerezzük első hazai győzelmünket, plusz a palánk alatti játékainkat mindenképpen ki kell használnunk ellenük. Azt gondolom, hogy a hazai pályánk motivációt és még nagyobb akaratot tud nekünk adni, és mivel az előző mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy azt elképzeltük, az is ösztönzőleg hat ránk. Ha játsszuk a saját játékunkat, sokat futunk és agresszívek leszünk, akkor az mindenképpen hasznunkra lesz. 
 

Szeretnének nagyot alakítani 

A pécsi együttes trénere számít a szurkolók segítségére. 

Jovan Gorec, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: – Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. Szeretnénk megmutatni mindenkinek, hogy a Szekszárd elleni meccsünk csak egy rossz nap volt. Nagyon fiatal csapat vagyunk, és meg kell tanulnunk, hogyan kell háromnaponta kemény meccseket játszani. A TFSE-MTK a Sopron elleni fantasztikus győzelem után érkezik hozzánk, és biztosan nagyon motiváltak lesznek. Remélem, hogy a szurkolóink minél nagyobb létszámban eljönnek az Akadémiára és segítenek nekünk, hogy nagyot alakítsunk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában