Sokat utaznak

2024.08.17. 11:30

Újra találkozhatunk baranyai zenekarokkal az ország több pontján

Nem telik el olyan hét, hogy ne találkoznék Baranyából származó zenészekkel az országos fesztiválokon vagy nagyobb zenei eseményeken.

Jusztin Levente

Ezen a héten talán a legnagyobb durranás a Kacaj vendégeskedése a fővárosban volt. Augusztus 15-én adtak a fiúk koncertet a Budapest Parkban, ahol az Aurevoir előzenekaraként mutatta meg negyvenöt percben, milyen a baranyai virtus. A két koncert után a népzenészek hajnalig húzhatták, hisz utána olyan neves zenekarok játszottak táncházi muzsikákat, mint Szalonna és bandája.

Szombaton is kapunk a pécsi életérzésből, hisz a Filc is megmutatja magát Üllésen. A Grasahu Fesztiválon a nagyszínpadon kaptak helyet 20.45-kor olyan neves zenekar előtt, mint a Csángálló. A szerdától vasárnapig tartó fesztiválon már másodjára szerepelnek, így igazi visszatérő fellépőnek számítanak. 
 

 

Igaz, már a következő hétre csúszik, de érdemes megemlíteni Boebeck vendégeskedését is a Fekete Zaj Fesztiválon. A gyöngyösi rendezvényen hétfőn lép fel a formáció 17.45-kor. Aki érdeklődik a koncert iránt, az az Osztálykirándulás nevű helyet keresse a fesztiválterületen.

Aki Pécsről érkezne a helyszínre, annak először Budapestig kell eljutnia tömegközlekedéssel. Ezután vonattal lehet továbbmenni Gyöngyösre, így összesen majdnem 5 órába telik tömegközlekedéssel eljutni a helyszínre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában