Nem ismer kegyelmet

2024.08.29. 10:30

Családot tart rettegésben egy mesterséges szuperintelligencia

Egy új sci-fi thriller szerepel a pécsi Cinema City műsorán, ami az aMItől félsz címet viseli. Augusztus 29-én az alkotást négy alkalommal – 14:30; 16:30; 18:30; 20:30 – vetítik.

Czeczon Enikő

Fotó: Owlie Productions

Curtist az a szerencse éri, hogy egy családoknak segítő mesterséges szuperintelligencia kissé bolondost kifejlesztője neki ajánlja fel a nagy lehetőségét, hogy családjával kipróbálják ezt az új rendszert. Curtisék az MI-re bízzák, hogy a szokásos unalmas, kellemetlen, zavaros, családi ügyeket elintézze, aki pontosabban, gyorsabban és készségesebben meg is csinálja, mint a szülők és a három gyerek. A rendszer túl jól dolgozik, mindent elkövet, hogy pontosan végrehajtsa, amire programozták. A fő feladata pedig az, hogy megvédje a gazdáit, nem törődik vele, hogy milyen eszközöket kell hozzá bevetnie, és kin kell átgázolnia hozzá. Az MI azonban kikapcsolhatatlan, és ha lázadó családtagot észlel, akkor nem ismer kegyelmet.  

A film rendezője Chris Weitz, akinek olyan filmek köthetők a nevéhez, mint a Hugh Grant főszereplésével készólt Egy fiúról, az Alkonyat: Újhold, A kertész és A végső hadművelet.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában