Időjárás

2024.09.14. 09:13

Körültekintően tervezzünk kültéri programokat a hétvégére

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: bodnar.photo

Folytatódik az erősen felhős vagy borult idő, csak kisebb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Délelőtt még kevesebb helyen, majd délutántól ismét egyre többfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon az északnyugati szél erős, késő délutántól egyre nagyobb területen viharos, erősen viharos lesz, míg az ország keleti felén csak helyenként lehetnek élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között várható.

Vasárnap

Jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Éjjel és délelőtt kiadós eső várható hazánk nagy részén, délutántól csökken a csapadék intenzitása és területi kiterjedése. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon sokfelé viharossá fokozódik, máshol az északkeleti, majd a nyugati szelet kísérik időnként erős lökések. A minimum-hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul. A csúcsérték jellemzően 11 és 17 fok között, északkeleten 18, 19 fok körül várható.

Hétfő

Nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik, a keleti országrészben a délkeleti, keleti szél élénkül meg többfelé. A hajnali 6, 12 fokról délutánra 13 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Ciklon örvénylik a következő napokban a Kárpát-medence felett, szombaton már egyértelműen a hidegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!