Nélkülük az NB I. nem létezhet

2024.09.14. 09:28

A csapattal együtt az Ultras Komló is felkészült a Ferencváros érkezésére

A siófoki sikerét követően ezen a szombaton 18 órakor a Ferencvárost fogadja a Carbonex-Komló férfikézilabda-csapata az NB I. 2. fordulójában. A találkozóra nem csak az együttes, az Ultras Komló is felkészült már.

Kvanduk Bence

Fotó: Péter Szabó Zoltán

Eljött a pillanat, amikor végre a Carbonex-Komló hazai pályán is tétmeccset játszik az idényben. Szombaton 18 órakor a Ferencváros lép majd pályára a Bányász katlanban, s abban biztosak lehetünk, hogy György László tanítványai pokolian megnehezítik majd az ellenfél dolgát. Épp úgy, ahogyan a rajongók szikrázó hangulatot varázsolnak majd a csarnokba.

Ultras Komló
Nem teszi könnyűvé az Ultras Komló az ellenfelek dolgát
Fotó: Laufer László

– Szerintem megerősödött a keret, izomban biztosan, mert az új játékosaink igen szépek. Jól megetették őket gyerekkorukban. A felkészülési mérkőzéseken azt láttuk, hogy egy világverő csapatunk lesz, ami a bajnokság elején fog végezni. Mi ezt minden évben így látjuk – kezdte nevetve kérdésünkre Ács Péter, az Ultras Komló vezérszurkolója. – Az első bajnokin láttuk, hogy a védekezésünk extra lett. Ez a csapat nyerni akar folyamatosan, és az új edzőnkön is az látszik, hogy győzni jött ide. A szurkolótábor folyamatosan az együttes mellett lesz. Szeretnénk egyszer a középmezőnyt elérni, mert igazából ott a helyünk. Az NB I. a Komlói Bányász nélkül nem létezhet. Mindenki azt mondja, a csapatunk sokkal jobb a tavalyinál. Reméljük is, mert még egy olyan évet nem bírunk ki! A táborunknak, és talán a városnak is azonban most a legfontosabb a csapat mellett, hogy Monostori Ádámka felépüljön. Vele együtt küzdünk!

Csak Amerikában tudják kezelni

A 3 éves Monostori Ádámnál Duchenne-féle izomdisztrófiát állapítottak meg. Ez a betegség izomsorvadással jár, s ha nem kapja meg a génterápiát, iskolás kerekesszékbe kényszerül, s ha megéli a felnőtt kort, lélegeztetőgéppel ágyhoz lesz kötve. A kezelés csak az Egyesült Államokban elérhető, és 1,3 milliárd forint a költsége. Ennek előteremtésében igyekszenek segíteni összefogva a kézisek, a szurkolók, a város. 

– Elkezdtünk gyűjteni neki, és azóta barátság alakult ki. Jár meccsre, szereztünk neki egy kis dobot. Azt szeretnénk, ha meggyógyulna, és ő lenne a Komlói Bányász szurkolótáborának következő dobosa. A kézilabda mellett ő a legfontosabb most – fogalmazott Ács.

Csupán elszántságot várnak cserébe a szurkolásért

Azt nyugodtan kijelenthetjük, a Komló mögött állaz egyik, ha nem a legjobb tábor az országban, amely képes belehajtani az együttest a bravúrba. A rajongók az első pillanattól az utolsóig teljes elánnal űzik a gárdát, s cserébe ugyanezt az elszántságot várják csak viszonzásul. 

– Nagyon fontos, hogy lássuk a csapat szívét! Kikaphat bármelyik ellenféltől, ha küzd, akkor nincs harag, mi is mosolyogva tudunk hazamenni – jelentette ki Ács. – Ebben a kis bányászvárosban tényleg úgy gondolkodunk, mint a régi bányászok. Aki itt Komlót bántja, az nem lesz a barátunk soha. Ha leütik a játékosunkat, akkor ezer ember torka szakadtából üvölt olyan dolgokat, amiket egyébként nem tenne máskor. Ha ezért büntetést kapunk, azt nem értjük, de nem a mi dolgunk. Amikor Viktort leütötték, és egyik percről a másikra kis túlzással élet-halál harc alakult ki, infúziót kötöttek be neki, összetört a fél feje, elszabadultak az indulatok. Utána a szövetség el se tiltotta a sérülést okozó játékost. Ezeket a dolgokat mi szóvá tesszük. Persze megkérnek minket, hogy figyeljünk oda, ne kapjon a klub miattunk büntetést, de ha elszabadul a pokol, sajnos az ember nem tudja mindig visszafogni magát.

Lékai Máté érkezésére is készülnek

Persze már a Ferencváros elleni meccsre is készülnek az ultrák, de ezt a legnagyobb tisztelettel teszik, főleg az olimpián jó eredményeket elérő válogatottjaink felé. 

– A Fradi ellen kisebb üzengetésre készülünk. A válogatott szereplése miatt Lékai Mátééknak szeretnénk üzenni. Ő egyébként is nagyon nagy kedvencem. Minden évben meglepjük. Egy kis poénnak indult, amikor a Barátok Közt-zászlót megfestettük neki és a feleségének, felcsendült a főcímdal is. Ezt aztán meg is osztották a közösségi felületeiken, és a Máté gyakran ír is, hogy ő ezt soha nem felejti el nekünk. A tavalyi meccs végén is az egész csapat oda jött elénk és megtapsolt minket, kijöttek a büfébe is, megkérdezték, hogy vagyunk – mesélte. 

Az ellenfelek is elismerik az Ultras Komlót

A komlói hangulatot nem csak a hazai szakemberek és játékosok, de a vendég együttesekben szereplők is mindig elismerik. Mégis talán az mutatja meg igazán, hogy milyen extra érzelmi töltetet vált ki a tábor a kézilabdázókból, hogy a légiósok is évtizedeket töltenek el itt. Elég, ha csak Ante Granicsra, vagy épp Szrecsko Jerkovicsra gondolunk, akik tíz szezonban is felhúzták a kék-fehér mezt. 

– Ez nekünk is nagy öröm, mert amikor például Jerkovics ide jött, nem néztünk ki belőle sokat. Most az utolsó edzésen, amikor láttuk, megkérdeztük a vezetőséget, hogy mit csináltak vele, mert újra kinőttek az izmai. Jó érzés, hogy ilyen sokáig marad. Már ő is komlói, ha visszavonul, azt legendaként teszi majd.

Sok NB I.-es játékos is azt mondja, ha olyan feltételek lennének itt, mint Szegeden vagy Veszprémben, akkor a hangulat miatt ide jönnének. 

A Fradiból Nagy Bence írt, hogy ilyet, mint nálunk, nem sok pályán élt meg, ez neki nagyon tetszik, ő ide mindig akar jönni. Persze ezek jól esnek, de nem bízzuk el magunkat. Mindig mondom, hogy ez kevés volt, legközelebb még keményebben kell nyomnunk – jelentette ki.

Hazai pályán bármi megtörténhet

A Ferencváros egy csalódást követően érkezik, hiszen nem jutott az Európa-liga csoportkörébe, hiába győzte le hazai pályán bravúrral a dán Bjerringbro-Silkeborgot.

– Tempóban fel kell velük vegyük a versenyt – nyilatkozta a klub felületein már a Komló játékosa és a vezérszurkoló névrokona, Ács Péter. – Az előző meccshez képest védekezésben és támadásban is javulnunk kell. Pontosabban, fegyelmezettebben kell játszanunk. Itt Komlón, hazai pályán bármi megtörténhet.

A 2. forduló hétvégi programja 

09. 14., 17.00

  • Budakalász–PLER-Budapest.

09. 14., 18.00

  • Carbonex-Komló–Ferencváros, 
  • Gyöngyös–Csurgó, 
  • Dabas–Szeged.

09. 15., 18.00

  • Balatonfüred–Veszprém.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában