Fenntartható fejlődés

2024.09.17. 21:56

Zöld utakon járnak a pécsi egyetem dolgozói

Czeczon Enikő

Fotó: KL

Idén márciusban hirdette meg a PTE Zöld Egyetem Program a Járj két keréken dolgozni az Egyetemre! címet viselő játékot a Pécsi Tudományegyetem dolgozói részére. Az eredményhirdetésnek és az ajándékok átadásának szeptember 17-én a PTE Kancellária Szekció terme adott otthont. 

IMG_1762
Fotó: KL

A megmérettetés azon egyetemi munkavállalóknak szólt, akik vállalták, hogy március 25. és augusztus 2. között legalább 30 alkalommal kerékpárral vagy egyéb, emberi erővel, elektromos motorral vagy ezek kombinációjával hajtott, korlátozott sebességre alkalmas közlekedési eszközzel (pl. kerékpár, e-kerékpár, roller, e-roller, segway stb.) érkezik a munkahelyére. Ezt a tevékenységet pedig minden alkalommal meg kellett örökíteni, és feltölteni a Biciklizz munkába! online felületre, akik ezt megtették garantált ajándékban részesültek. Továbbá, azok között, akik minimum negyven alkalommal használták a kerékpárt munkába járás céljából, kisorsoltak egy fődíjat.  

Az eseményen beszédet mondott Decsi István kancellár, aki kiemelte, hogy az egyetem nagy hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődésre, gazdálkodásra, és ennek népszerűsítésére, megismertetésére.  Ezen belül is külön figyelmet kap a fenntartható közlekedésnek a kérdése. 

Az eredményhirdetés a 23. Európai Mobilátási Hét keretében zajlott, amely egy összeurópai kezdeményezés. Ehhez a Zöld Egyetem is csatlakozott, és számos programmal készült is az egyetemi polgároknak.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában