Három beruházás

2024.09.17. 21:17

Élhetőbb település lett Harkány a fejlesztések kapcsán

Három beruházást zártak le kedd délután Harkányban, a korábban felújított sportcsarnok és környezete mellett most a Dankó Pista utca és a drávaszabolcsi háromszög felújítása ért célba.

Jusztin Levente

Az Élhető települések - Közterületek rekonstrukciója, sportcsarnok fejlesztése, sportlétesítmények kialakítása Harkányban című projekt során 210 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrás állt rendelkezésre.
A projektzárás alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere ismertette a teljes pályázatot az érdeklődők számára, majd kitért a sportcsarnok, a Dankó Pista utca, illetve a Damjanich utca játszóterének felújítására. Örömét fejezte ki, hogy mindhárom kivitelezést harkányi vagy helyi kötődésű cégek kezébe adhatták, ezzel is erősítve a fürdőváros gazdaságát. Ezen kívül büszke arra, hogy a 2019-es kampányban leírt célok közül néhány kivétellel mindent sikerült teljesíteni. Köztük volt a pályázatba belevett három projekt is, amelyeket most lezárhattak. Köszönetet mondott a Baranya Vármegyei Önkormányzatnak, mert folyamatosan segítik Harkányt pályázati lehetőségekkel és a folyamatos párbeszéddel.

 

Nagy Csaba országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet, hogy Harkány valóban figyel a lakosokra, bizonyítja ez a beruházás is. Szerinte ezzel az egyszerű hétköznapok váltak jobbá, hisz valóban a helyiek mindennapjait segíti ezáltal a városvezetés. A képviselő beszédében gratulált a városnak és további sikeres projekteket kívánt.

Hírportálunknak Őri László, a  Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke elmondta, Baranyában a mostani fejlesztési időszakban összesen 9,8 milliárd forintból valósulhatnak meg az Élhető települést szolgáló fejlesztések. Harkány az egyik nyertese ennek az időszaknak, hiszen az elmúlt években számos beruházás valósult meg a városban, mintegy 600 millió forintból.

A tájékoztató végén bemutatták a résztvevőknek a Dankó Pista utcát, valamint a játszóteret, amelyet már a gyerekek is birtokba vehetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában