Készültség

2024.09.14. 09:00

Vízszennyezés történt a hidasi Öreg-patakban

Vízszennyezés miatt harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Ddvizig) a Hidas külterületén található Öreg-patakon.

Bama.hu

A Ddvizig közölte, hogy a vízszennyezés felderítésére a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei a napokban mintavételezést végeztek. A kár elhárításán a vízügy munkatársai folyamatosan óta dolgoznak. A szennyvíz befolyás alatti vízfolyásszakaszon két úgynevezett hurkát helyeztek ki két helyszínen, hogy a szennyeződés továbbterjedését megakadályozzák.

Az Öreg-patak Mecseknádasdtól nyugatra ered, Baranya vármegyében. A patak forrásától kezdve keleti irányban halad, Hidasig, ahol beletorkollik a Völgységi-patakba. Az Öreg-patak vízgazdálkodási szempontból az Alsó-Duna jobb part Vízgyűjtő-tervezési alegység működési területéhez tartozik. A patak mentén mintegy 3700 ember lakik, ebből Óbányán 130-an élnek, Mecseknádasdon 1600-an, Hidason pedig 2060-an.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában