Turné

2024.07.23. 20:15

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia újra Geresdlakon lép fel

Második alkalommal látogat el a nemzetközi hírű Szentegyházi Gyermekfilharmónia Geresdlakra.

Mohay Réka

Fotó: ANDY ANDREA

Idén augusztus 18-án ünneplik az államalapítást és Szent Istvánt a baranyai településen. 17 órától Kisgeresden ünnepi szentmise kezdődik, majd a Geresldakért-díj átadására kerül sor. Ezt követi a Szentegyházi Gyermekfilharmónia egyórás koncertje.

Mint azt Habjánecz Tibor, Geresdlak polgármestere elmondta, közel öt éve, Egerágon hallotta először énekelni a kórust, amely rendszeresen turnézik szerte a világban. Már ekkor fel is kérte a Haáz Sándor által vezetett gyermekfilharmóniát, hogy a legközelebbi turnéjuk során tegyenek egy geresdlaki kitérőt. Erre két éve, karácsony másnapján került sor, amikor a püspöklaki templomban énekeltek, óriási sikert aratva a közönség körében.
A polgármester azt is hozzátette, a gyermekkórussal a település azóta is tartja a kapcsolatot. Idén is, ahogyan a legutóbbi vendégszereplésükkor, helyi családoknál helyezik majd el a fellépő gyerekeket. Van, aki két-három gyermeknek ad szállást, de akad olyan család is, akiknél hatan szállnak majd meg az augusztusi látogatás alkalmával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában