Adomány

2024.09.17. 21:56

Az árvíz elleni védekezést támogatják a segélyszervezetek

Wald Kata

Az árvízvédelem támogatására adománygyűjtést hirdettek a segélyszervezetek. Az árvízveszély, valamint a Duna vízszintjének folyamatos emelkedése miatt a Magyar Református Szeretetszolgálat - közlésük szerint - országos adománygyűjtést indított. Cél az árvízi védekezéshez szükséges munka- és védelmi eszközök beszerzése. Az árvízvédekezést segítő adománygyűjtés hívásonként 500 forinttal a 1358-as adományvonalon keresztül is támogatható, de a szeretetszolgálat honlapján online vagy banki átutalással is van anyagi támogatás felajánlására lehetőség. 

Az árvízi veszélyhelyzetre való tekintettel a Karitász is azonnali adománygyűjtést hirdetett, és kéri, hogy, aki teheti, csatlakozzon a segítségnyújtáshoz: az árvíz sújtotta területeken élők a 1356-os adományvonal hívásával támogathatók, de a www.karitasz.hu oldalon keresztül online adományozással („vészhelyzeti segítségnyújtás” megjelöléssel), vagy banki átutalással is lehet segíteni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában