Szükség van segítségre

2024.09.16. 15:00

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt az árvízi védekezés támogatására

Magyarország legrégebb óta aktív humanitárius szervezetének, a több mint 140 éves Magyar Vöröskeresztnek módjában áll a veszélyhelyzetek hátterében közreműködni, melyre a hivatásos szervek is számítanak. A szervezet feladata egy esetlegesen bekövetkező árvíz során az érintett lakosság ellátása. Ennek során pszichoszociális támogatást nyújt, információs szolgálatként működik, segíti az étkeztetést, ruházati támogatást biztosít, továbbá egyéb természetbeni ellátást.

Wald Kata

Dunaalmáson még este is dolgoztak az áradás védelme érdekében

Forrás: MW

Fotó: Flajsz Peter

A 1359 a Magyar Vöröskereszt adományvonala, amely egész évben működik. Az erre a számra indított hívásokkal, illetve az ide küldött ADOMÁNY szövegű üzenetekkel 2024. szeptember 15-től határozatlan ideig bárki támogathatja a Magyar Vöröskereszt katasztrófavédelmi tevékenységét az árvízi helyzet idején. Egy hívás vagy egy SMS 500 forint támogatást jelent. A 1359-es adományvonal mellett él annak is a lehetősége, ha valaki banki átutalás útján szeretne segíteni.

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezetének egyik jelentős alaptevékenysége a katasztrófakészenlét és -válaszadás biztosítása. A Magyar Vöröskereszt katasztrófavédelmi szakemberei és önkéntesei számos alkalommal bizonyítottak már veszély esetén, a 2013-as dunai árvíz során is rendkívüli helytállást tanúsítottak.

Magyarország legrégebb óta aktív humanitárius szervezetének, a több mint 140 éves Magyar Vöröskeresztnek módjában áll a veszélyhelyzetek hátterében közreműködni, melyre a hivatásos szervek is számítanak.

A szervezet feladata egy esetlegesen bekövetkező árvíz során az érintett lakosság ellátása. Ennek során pszichoszociális támogatást nyújt, információs szolgálatként működik, segíti az étkeztetést, ruházati támogatást biztosít, továbbá egyéb természetbeni ellátást.

Mindezek mellett aktívan hozzájárul a védekezési munkákban résztvevők háttérellátásában, legyen szó akár étkeztetésről, vagy melegedő-, pihenőhelyek üzemeltetéséről. A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei részt vesznek továbbá egyszerűbb védekezési munkákban, így segítséget nyújt az árvíz elleni védekezésben is. A humanitárius szervezet közreműködik a lakossági tájékoztató, információs anyagok terjesztésében, a kitelepítést pedig gépjárművekkel és önkéntesekkel is segíti. Amennyiben szükséges, az érintettek rövid- és hosszútávú természetbeni segélyezése, támogatása éppúgy feladatai közé tartozik.

A szervezet munkatársaira és önkénteseire az ország teljes területén számíthatunk.

A Magyar Vöröskereszt veszély idején, így árvízi helyzetben is a mindennapi, normál időszaki tevékenységeinél rendelkezésre álló kapacitásokat irányítja a rászorulók és a kármegelőzés, kárenyhítés felé a szükségletek mértékében.

A 1359-es adományvonal útján vagy banki átutalással most bárki támogathatja a Magyar Vöröskereszt árvízi védekezési tevékenységét.

Az adományvonallal kapcsolatos általános információk:

A banki átutalással történő segítségnyújtás részletei az alábbiak:

  • Számlatulajdonos neve: Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
  • Számlaszám: 10405004-00026541-00000006
  • Nemzetközi számlaszám (IBAN): HU96 1040 5004 0002 6541 0000 000

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában