Hatékonyabban

2 órája

Baleseti táskával bővült a villányi tűzoltóság felszerelése

A villányi tűzoltó őrs rendkívül fontos eszközzel gazdagodott október elején. Mayer István, Villány polgármestere ünnepélyes keretek között átadta az önkormányzat által vásárolt baleseti táskát a villányi tűzoltóság számára. Az új felszerelés célja, hogy a tűzoltók még hatékonyabban nyújthassanak elsősegélyt a balesetek helyszínén.

Mohay Réka

A kezdeményezés apropóját az adta, hogy előfordulnak olyan esetek, amikor a tűzoltók érkeznek a mentők előtt a baleseti helyszínre, így pedig indokolttá vált, hogy a sérültek alapvető ellátását minél előbb elkezdhessék. A villányi tűzoltóság számára ezért adott át Mayer István egy felszerelt, baleseti táskát.

mayer, villányi tűzoltóság, baleseti táska
A villányi tűzoltóság Mayer István polgármestertől vehette át a felszerelt baleseti táskát, így a jövőben még hatékonyabban tudnak segíteni a vészhelyzetekben
Forrás: Villányi önkormányzat

A téma kapcsán Karsa Róbert, tűzoltó ezredes kiemelte, hogy a Katasztrófavédelem tizenkét munkatársa nemrég vett részt egy átfogó képzésen, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Kara szervezett. A tűzoltók olyan speciális tudást sajátítottak el, amely lehetővé teszi számukra a gyors és szakszerű beavatkozást azokban az esetekben, amikor elsőként ők érkeznek a balesetek helyszínére. 
A villányi önkormányzattól kapott új baleseti táska segítségével a tűzoltók azonnal megkezdhetik a sérültek stabilizálását és ellátását, ezzel is növelve az életmentés esélyeit, még mielőtt a mentőszolgálat megérkezne.


A villányi tűzoltóság mostantól még hatékonyabban tud segíteni

Kovács András tűzoltó ezredes felhívta a figyelmet a tűzoltóság új „disaster medic” táskájának kiemelkedő szerepére. Ez a speciális felszerelés lehetővé teszi a tűzoltók számára, hogy még felkészültebben reagáljanak a balesetekre, gyorsítva és hatékonyabbá téve az elsődleges ellátást.

Az új táskát Villány önkormányzata a Suppline Kft.-től vásárolta meg szeptemberben, s októbertől pedig már a gyakorlatban is meghatározó szerepet játszhat a tűzoltóság munkájában, amikor minden másodperc számít.

A felszerelésnek köszönhetően a villányi tűzoltóság felkészültsége tovább nőtt, amely nemcsak a város, hanem a térség lakóinak biztonságát is szolgálja majd a jövőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában