Sajtótájékoztató

2 órája

Közel félmilliárdból fejlesztik a gimnáziumot

Az 1955-ben alapított, 70. évfordulóját ünneplő Siklósi Táncsics Mihály Gimnáziumban van ok az örömre. Október 3-án érkezett meg a Mohácsi Tankerületi Központhoz a döntés a fejlesztésről, miszerint az intézmény közel félmilliárd forintból újulhat meg.

Tóth Viktória

A nyertes TOP-Plusz pályázat ismertetéséről október 4-én tartottak a helyszínen sajtótájékoztatót. Riegl Gábor polgármester a fejlesztéssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nagy öröm az önkormányzat számára, hogy sok-sok más helyi oktatási és nevelési intézmény után támogatást nyert a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium felújítása is. Mint mondta, a 2020-tól kezdődő időszakban a két siklósi általános iskola mintegy 1 milliárd forintból újulhatott meg a tankerületi központtal együttműködésben. Ezt követően kezdődhetett el a bölcsődével és az óvodával kapcsolatos beruházás, ezt a pályázatot 2025 év elején zárják.

fejlesztés, táncsics, siklós
A gimnázium fejlesztéséről tartottak sajtótájékoztatót
Fotó: Löffler Péter

– Ha az elmúlt 5 évet végignézzük, láthatjuk, hogy összesen közel 2 milliárd forint nagyságrendű támogatást tudtunk megmozdítani a siklósi oktatási-nevelési intézmények vonatkozásában – foglalta össze gondoltait a polgármester. – Megyünk tovább ezen az úton, mert még vannak a városban olyan intézmények, amiket szeretnénk megújítani. De ez már a következő 5 év feladata lesz.

Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője ismertette, hogy a beruházás elkészülése után egy olyan gimnáziumba járhatnak majd a gyerekek, mely a 21 századi követelményeket maximálisan kielégíti. Käszné Lebő Zsuzsanna, a Mohácsi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a fejlesztés egyik távlati célja, hogy a siklósi gyerekeknek ne a pécsi gimnáziumokba kelljen járniuk, hanem helyben kapják meg a magas színvonalú oktatást. Puskásné Blaskovits Ildikó igazgatóhelyettes pedig többek között arról is beszámolt, hogy jelenleg 9 osztály működik az intézményben, melybe több mint 200 diák jár.  Ám remélik, hogy a következő beiskolázási időszak még ennél sikeresebb lesz - többek között a felújítás hírének a hatására is.

fejlesztés, siklós, táncsics
A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium fejlesztés előtti állapota
Fotó: Löffler Péter

A fejlesztés részletei

A gimnázium vonatkozásában a 438 millió forintos összköltségből belső és külső átalakítások is várhatóak. Így például új tantermek kialakítása, nyílászáráró csere, vizesblokkok megújítása, homlokzatfelújítás, a tetőtér helyiségeinek újragondolása.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában