Változás

1 órája

Zűrös malac-ügy helyett a rendfenntartásra kell koncentrálni

A zűrös malaclopási ügy után a Pécsi Közterület-Felügyelet renoméját kellene visszaállítani, amihez az új közgyűlési többségnek kellene érdemben lépnie. A nemzeti oldal szerint meg kell erősíteni a hatóságot a közterületi rend érdekében.

Úgy fest, a malac-ügy jó időre ráég a baloldalra

Fotó: MW

A Pécsi Közterület-Felügyeletnél lassan egy hónapja vált komolyabb beszédtémává az a történet, hogy befogtak egy malacot, de azt valaki elvitte a telepről és megette. Az egyik baloldali képviselőt, Fürj Csaba jobbikos politikust emlegették, aki tagadta a történteket, igaz lapunknak nem volt hajlandó nyilatkozni. A közterületi rend fenntartásáért felelős szervezet vezetése szintén inkább igyekezett hallgatni, írásos megkeresésünkre sem reagáltak, holott tisztában lehettek azzal, hogy valóban van alapja a malac sztorinak. 

rend, malac
Szomorú vége lett a malac ügynek, rend megteremtése lenne már a cél - Illusztráció

Az első tényleges fogódzót aztán a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság adta meg, amely beazonosította a malac befogásának időpontját és ténylegesen megerősítette, hogy megtörtént az állat befogása. Az állat aztán eltűnt és emiatt pedig nyomozás is indult. A leköszönő baloldali városvezetők egyik kedves sajtótermékének pedig a napokban megnyílt a felügyelet vezetője, Schrancz Richárd is, és közben  állítólag magára vállalta az egyik felügyelő a malac elvitelét, amely kapcsán korábban ugyanő Fürj Csabát emlegette.

A köztörvényes bűncselekmény kapcsán pedig a pécsiekben is megingott a bizalom, a történet a szervezet renoméjának sem tett jót. Az októberben felálló új közgyűlésnek az egyik feladata lesz helyreállítani ezt is. A szervezetnél 59-en dolgoznak jelenleg,  ami egy 144 ezres városban nem feltétlenül elegendő, ugyanakkor pár héttel ezelőtti létszámemelésnél sem a járőrök számát növelték, hanem inkább adminisztratív álláshelyeket hoztak létre a cégnél. 

Jöhet a rend a felügyeletnél is

– A közterület-felügyeletnél hagyni kell azt, hogy szakmai munkát végezzenek, ehhez kell megteremteni a feltételeket akár eszközökkel – mondta Barkóczi Csaba, a Fidesz-KDNP-ÖPE szövetség képviselője, aki maga is rengetegszer jelezte a választókörzetében a közterületi problémákat. – Lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a felügyelet megerősödjön, ehhez több térfigyelő-kamerára, megfelelő felszerelésre, kommunikációs eszközökre, technikára, gépjárművekre van szükség. Át kell azt is gondolni, hogy miként lehetne nagyobb létszámú csapatot létrehozni, hiszen ekkora városban ez is indokolt lehet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában