Az állatok világnapjára időzítik a szülinapot (galéria)

Jusztin Levente

Biztosan mindenki életében előfordult egy olyan állat, ami a kedvencei közé tartozott, esetleg szép mozzanatokat őriz róla. Ezeket a szép emlékeket idézhetjük fel az állatok világnapján. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület munkássága harminc évre tekint vissza, amit a mostani állatok világnapi hétvégén szülinapjuk alkalmából megünnepelnek három napon keresztül.

szülinap, állatok világnapja
Sok program vár mindenkit a szülinap és az állatok világnapja alkalmából.
Fotó: Laufer László

A Misina szülinapján van mire emlékezni

Az állatmenhely mindig is híres volt, hisz megannyi élményt nyújtott sok-sok embernek. Mindenki kedvenc terápiás kutyusa, rendezvények, gyerektáborok és idősotthonok elmaradhatatlan résztvevője volt Nudli, aki még egy középiskolai osztály ballagási tablójára is felfért munkásságának köszönhetően. Korábban szerkesztőségünkben is járt a négylábú mindenki legnagyobb örömére gazdájával, az egyesület elnökével, Farkas Tamással. De nem csak a kutyák voltak híresek.

Az alapítvány vezetője mindig is nyitott volt a különlegességekre, ezért nem csupán átlagos állatokat lehetett találni a menhelyen. Az elmúlt harminc év során olyan élőlényekkel lehetett találkozni, mint strucc, őz, sün. Ezek is színesítették az egyesület palettáját, így igazán édes lehet a születésnapi ünneplés, mely rengeteg programot tartogat a látogatók számára. Az örökbefogadott kutyusok találkozója, a szabad állatsimogatás, lovasbemutató és a gazdikra váró kutyák bemutatása mellett a harminc év alatt készült fényképek is megtalálhatóak lesznek. Még az is lehet, az oldalon látható képek közül is előbukkan egy-egy fotó.