Mindenkinek van valamilyen taktikája a lottószámok meghatározására

Jusztin Levente

Szinte felfoghatatlan az ötös lottó nyereményének mértéke: 5,3 milliárd forint. Nehéz elképzelni azt, hogy egyik napról a másikra milliárdossá válunk. De az is megdöbbentő, ha rokonunk, barátunk, ismerősünk kerülne ilyen helyzetbe. Nem lehetetlen megnyerni, mivel hallottam már néhány sikersztorit, igaz ezek kisebb összegű nyereményről szóltak.

A szerencsejáték – ahogyan a nevében is benne van – a szerencsén múlik, kár áltatni magunkat. Mégis a mai napig mesélik a barátaim, ki milyen „taktikát” követve rakja meg a tétjeit. A millió nagyságú pénzösszegek mellett eltörpül tízezer forint, ám az átlagembernek sosem jön rosszul, ha egy kis apróból a többszörösét megnyeri. A barátaim túlgondolják, természetesen sosem jönnek ki pozitív mérleggel a pénz tekintetében. Nagymamám vett rendszeresen nekem a postástól olcsóbb kaparós sorsjegyet. Néha vissza tudtam nyerni a szelvény árát, de a kaparós karrierem átütő siker nélkül befejeződött. Nem is foglalkoztam a szerencsejátékokkal, hisz még az iskolai tombolasorsoláson sem arattam komolyabb sikert.

A megosztós nyereményjátékokkal kapcsolatban viszont több a pozitív élményem. Három kattintással sikerült egy mobiltelefon árát megnyernem, pedig sosem voltam ezeknek a híve. Kártyajátékkal is nyertem egy kisebb összeget, ezen nagyon meglepődtem, pedig még a szabályokkal sem voltam egészen tisztában. De a szerencse forgandó, bárkinek lehet egyszer malaca.