Reménykedhetünk az új otthonteremtési kedvezményekben

Jusztin Levente

Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik otthonteremtés előtt állnak, hiszen az ingatlanárak magasak, egy fiatal pedig nem tudja megkeresni arra a pénzt, hogy megvásárolhassa ezeket. Ráadásul folyamatosan nőnek az árak, nagyon kivételes esetben változik a tendencia. Egyik barátomnak szerencséje volt néhány évvel ezelőtt a vásárlással. Szülei eladtak egy megörökölt családi házat, az összeget befektették egy lakásba, amit azóta is a barátom használ, újít fel.

Páromnak és nekem az albérlet jelentette sokáig a leglogikusabb lehetőséget, hiszen a sok évnyi tanulás után nincs olyan munkánk, amivel rengeteg pénzt tudnánk keresni. Megtakarítani így is elég nehéz a semmiből. Sokan élnek hozzánk hasonló módon, hogy a hónap végére szinte teljesen elfogy a pénz, nem lehet albérlet mellett félrerakni semmit. Folyamatosan nőnek a bérleti díjak is, mivel az ingatlanok ára sosem csökken. Így hosszabb távon egyáltalán nem éri meg albérletben élni, hasznosabb lenne egy saját lakást vásárolni.

Több ismerősünk is vett már lakást, amikor összeházasodtak, felvették a CSOK-ot, amiből megvásárolták és felújították saját lakásukat, házukat. Most talán újra egy reménysugárként érkezik, érdemes lehet elgondolkodni rajta, mivel könnyített feltételekkel lehet igényelni. Óriási segítség azoknak a magam fajta embereknek, akiknek talán ez jelenti az egyetlen lehetőséget a valódi otthonteremtéshez.