Ön mire költené?

2024.09.12. 17:30

Halmozódik a nyeremény az Ötöslottón, sokan szeretnék, ha az övék lenne a jackpot – (videó)

Ha a mi számainkat húzzák ki, 5, 3 milliárd forintot kaszálhatunk. Az Ötöslottó nyereménye hihetetlen lehetőségeket tud teremteni, erről kérdeztük meg olvasóinkat.

Jusztin Levente

Fotó: Török János

Az átlagos emberek számára felfoghatatlan pénzt jelent az Ötöslottón nyerhető 5,3 milliárd forint, ami az életünket teljesen megváltoztatná. Lehetőséget teremt arra, hogy akár az álomutazásunkat teljesítsük, házat vagy nyaralót vegyünk, családtagjainknak segítsünk. Ám több visszajelzés alapján senki nem tervezi azt, hogy például munkahelyén felmondjon, vagy a megszokott mókuskerékben éljen tovább.

ötöslottó, nyeremény, nyertes
Lassan kétszáz napja halmozódik az Ötöslottó főnyereménye.

 

Az Ötöslottó nyertesei a szabadságot élvezik

A Szerencsejáték Zrt. nagynyertes felmérése alapján, az emberek a terveik szerint valóban mellőzik a munkahelyükön való felmondást. Helyette inkább az óriási nyeremény feldolgozása érdekében nagyobb szabadságot engednek meg maguknak. Többen sokkolónak, ijesztőnek, megdöbbentőnek nevezték a pillanatot, amikor valóban felfogták a hatalmas nyereményt. Legendák szerint akadt olyan lottónyertes, aki lesétált borospincéjébe, és ivott egy pohár vörösbort a hír feldolgozása érdekében.

Általában a nyertesek hetente egyszer játszanak, a nyeremény ellenére továbbra sem állnának le a szelvények kitöltésével. A győztesek az otthonukra költenék, vagy vásárolnának egy vagy több ingatlant, esetleg a meglévőt újítanák fel. Ezek mellé autót is szeretne szinte minden nyertes.

Vármegyénk lakosainak is nyílik lehetősége erre

Lassan kétszáz napja halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, az 5,3 milliárd forint pedig minden idők harmadik legnagyobb főnyereménye lehetne. Emiatt megkérdeztünk néhány embert Pécs belvárosában, ki mihez kezdene a nyerhető összeggel. 

Egy férfi a családjára költené a pénzt, két idősebb hölgy inkább utazgatna. Egy idősebb úr jótékonykodna, Pécs városának újítására szánna. Többen azért nem tudtak válaszolni, mert nem gondoltak még abba bele, mit csinálnának ekkora összeggel. Ebből is látszik, felfoghatatlan mennyiségű pénzről beszélünk.

Sokan nem éltek az alkalommal

A helyesen tippelőnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen a nyereményéért a nagynyertes-vonalon, erről a Szerencsejáték Zrt. honlapján lehet tájékozódni. Egy előre leegyeztetett személyes találkozóra is kell időt fordítani a nyertesnek, hisz ez feltétele a pénzösszeg felmarkolásának. Előtte viszont tesztkérdésekre kell helyesen válaszolni, hogy ez a találka összejöjjön. Ezután elkérik a szelvényt, hogy a biztonsági azonosító kódot le tudják ellenőrizni, utána a személyes adatokat rögzítenek a cégnél dolgozók. A nyereményt pedig magyarországi lakossági forint folyószámlájára, banki átutalással kapja meg a nyertes.

Nem bonyolult folyamat, ha már sikerült öt számot eltalálnia az embernek, mégis többen maradtak nyeremény nélkül. 

Az elmúlt 20 évben legalább 8 olyan nagynyertes volt, akik a jelentkezés elmulasztása miatt összesen 4,3 milliárd forintot hagytak a kasszában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában