Folytatódnak a csaták

2 órája

Kosárlabda: Az NKA otthon a másodikra, a Panthers idegenben az elsőre hajt

Szombaton tovább pattog a labda. Az NKA Universitas Pécs hazai környezetben és a PVSK-Veolia idegenben száll harcba a férfi kosárlabda NB I. 2. fordulójában.

Kvanduk Bence

Felemásan kezdődtek pécsi szempontból a férfi kosárlabda élvonal küzdelmei. Egyfelől az NKA Universitas Pécs három légióssal is legyűrte az Oroszlány gárdáját, másrészről a PVSK-Veolia a lehető legnehezebb ellenfél otthonában az utolsó negyedben teljesen elvesztette a fonalat, s így nagy különbségű vereséget szenvedett.

NKA Universitas Pécs kosárlabda
Dzseletovicséknál már egy új légiós kezébe is kerülhet a kosárlabda
Fotó: Löffler Péter

Szombaton viszont már jön is a folytatás, amely során ismét az NKA Pécs élvezheti a hazai pálya jelentette előnyöket, míg a Panthersnek ismét vendégségbe kell utaznia.

A Fűzy Ákos Centerpályán pattog újra a kosárlabda

Az akadémisták 17.45-kor a Sopront fogadják a Fűzy Ákos Centerpályán, amely szintén második sikerére hajt miután az első körben a Debrecent egy ponttal legyűrte. Az NKA azonban megerősödve várja a csatát, hiszen a sérült Durham pótlására a klub leigazolta az amerikai Remy Abellt, aki korábban az Oroszlány és a Kaposvár színeiben már szerepelt Magyarországon. A 2-es, 3-as poszton bevethető légiósnak nem is voltak rosszak a somogyi statisztikái, hiszen 21,4 pontot átlagolt. Az ő dobóhatékonysága sokat lendíthet az első meccsen olykor még akadozó támadásokon.

A Panthers Körmenden okozna meglepetést

A Vasút 18 órától egy újabb rendkívül nehéz összecsapásba kezdenek bele, hiszen a Körmend a fehérvári méretes zakót követően ellene akarja megszerezni első sikerét.

– A csapat nagy része nézte a meccset a tévében, beszélgettünk is róla, így mindenki realizálta, mit is tud ez a Körmend – árulta el a klub videójában Antóni Csanád, a PVSK hármasa.

Nem rég, szeptember közepén a két együttes már megütközött egymással a Göcsej Kupa fináléjában, ahol a Panthers jött ki rosszabbul a dobópárbajból. Akkor 104–95-re nyertek a körmendiek, de akkor a PVSK keretében csak három légiós szerepelt, Dzseletovics nem volt még a csapat tagja.

– Minden meccs más – vette át a szót Szrecsko Szekulovics vezetőedző. – Meglepetést okozhatunk, ha minden rendben van. Kicsit megzavarta a felkészülésünket, hogy Micsovics megbeteged, edzést is kellett kihagynia. Úgy megyünk oda, hogy a maximumot akarjuk adni. A Göcsej Kupán döntőt játszottunk velük, ott is benne volt a levegőben, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Megpróbálunk szombaton nyerni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában