A 41Y, 42 és 42Y járatok útvonalán

2 órája

Új buszmegállópárt alakítottak ki a Kemény Zsigmond utcában

A Biokom Nkft. alvállalkozója elkészült a Kemény Zsigmond utcában található új buszmegállópárral – adta hírül szerdán a városüzemeltetési társaság. Az új megállókat a 41Y, 42 és 42Y járatok útvonalán közlekedők használhatják.

Bama.hu

A Biokom az új megállók megépítésének szükségességét azzal indokolta, hogy az elmúlt időszakban a Kemény Zsigmond utca északi részén több vállalkozás is megtelepült. Az ottani lakatosüzem és munkavédelmi ruházatot gyártó cég is jelentős számú munkavállalót foglalkoztat.

új buszmegálló pár
Az új buszmegállópár. Fotó: Biokom.

Minden új

A kivitelezés során az elburjánzott cserjéket eltávolították, és mindkét oldalon 15 méter hosszú, kiemelt szegéllyel ellátott utasperonokat alakítottak ki. A délnyugati oldalon a meglévő árok felett áteresz épült be.

Az északkeleti oldalon az önálló peron mögött 60 méter hosszan új csapadékvíz-elvezető árok készült, amely a Postavölgyi-vízfolyásba torkollik. A délkeleti oldalon új közvilágítási oszlopot telepítettek, a szemközti oldalon pedig a meglévőt korszerűsítették – részletezte az új létesítmény munkálatait a Biokom.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában