Olvasói levél

2 órája

Sokan kötnék szigorúbb feltételekhez a jogosítvány meghosszabbítását

Wald Kata

A kép illusztráció.

Fotó: Lucigerma

Szigorúbb feltáételekhez kellene kötni bizonyos életkor felett a jogosítvány meghosszabbítását - vannak olvasóink, akik a tervekkel egyetértenek. Mások viszont igazságtalannak tartják, hogy az idős autóvezetőket állítják célkeresztbe. 

 

- Ismét napirenden a téma, hogy az idősek jogosítványát szigorúbb szabályokhoz, gyakoribb orvosi kontrollhoz kellene kötni. Ha ugyanennyit foglalkoznának azzal a kérdéssel is, hogy a fiatal, gyakorlatlan autóvezetőket fokozott óvatosságra intsék, vagy a gyorshajtókat szigorúbban büntetnék, bizonyára sokkal kevesebb lenne a baleset az utakon. Miért csak az idős embereket állítják célkeresztbe? Igazságtalannak tartom 

- osztotta meg véleményét olvasónk. 

Más a következő gondolatokat fogalmazta meg: - Ha azt látom, hogy az előttem haladó autó nagyon lassú, akkor az esetek nagyjából száz százalékában koros sofőr ül a volán mögött. Ez a fajta bizonytalanság legalább annyira veszélyes, mint ha valaki a megengedett sebességnél sokkal gyorsabban hajt. Veszélyes többek közt azért, mert előzésre "kényszeríti" a mögötte haladókat. Kiszámíthatatlan az is, hogy az illető mikor lép hirtelen a fékre, mert megijed valamitől. Támogatom azokat a véleményeket, amelyek szerint bizonyos életkor felett a jogosítvány meghosszabbításán szigorítani szükséges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!