Nemes cél

4 órája

Szép összeg gyűlt össze a mellrák ellenes sétán

Idén is megtartották a mellrák elleni figyelemfelhívó és jótékonysági sétát Szigetváron. A séta célja, hogy felhívják a figyelmet a mellrák korai felismerésének életmentő szerepére. A korai felismerés és az önvizsgálat ugyanis kulcsfontosságú lehet a betegség legyőzésében.

Tóth Viktória

A programot október 13-án, 11 órai kezdettel rendezték a Szigetvári Zrínyi Vár és a Csónakázó tó környékén. A Dobcat Test & Lélek Egyesület programjának központjában Mellrákinfó Egyesület támogatása volt, akik elkötelezett munkájukkal nap mint nap segítenek azoknak, akik szembesülnek a mellrák diagnózisával.

mellrák, séta
A mellrák elleni figyelemfelhívó és jótékonysági séta a szigetvári főtéren
Fotó: Dobor-Móricz Katalin

Dobor-Móricz Katalin, az egyesület elnöke az esemény után tájékoztatta hírportálunkat, hogy a séta alkalmával 168 ezer forint gyűlt össze a Mellrákinfó Egyesület támogatására. Az egyesület elkötelezetten dolgozik a mellrákos betegek támogatásáért, az összegyűlt adományokból vénakeresőt fognak vásárolni, amelyet a kórházak onkológiai osztályain használnak majd. Ez az eszköz segít a betegek komfortjának növelésében és a beavatkozások megkönnyítésében.

mellrák, séta
A mellrák ellenes séta résztvevői
Fotó: Dobor-Móricz Katalin

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában