Méz és pálinka

3 órája

Kiderül, hogy kié lesz a vármegye méze

Idén ősszel is megrendezi a Brantner-Koncz Alapítvány az immár III. Szentlőrinci Nemzetközi méz, pálinka és párlat fesztivált. A gálaestet és a díjátadót november 16-án tartják a szentlőrinci sportcsarnokban.

Tóth Viktória

Korábban hírportálunkon is beszámoltunk róla, hogy a párlat és pálinkaversenyre két kategóriában lehet nevezni. A mézversenyre termelői mézekkel jelentkezhetnek az érdeklődők, Magyarországról, illetve a magyar határokon túlról egyaránt. Így például Horvátországból, Lengyelországból, Bosznia-Hercegovinából, Romániából, Szerbiából és Szlovéniából. Több minősítési kategóriában, arany, ezüst és bronz oklevelet, illetve különdíjakat is elnyerhetnek a jelentkezők Szentlőrincen. A vármegye mézét is kihirdetik a rendezvényen.

szentlőrinc, méz
Még leadhatók a méz minták a szentlőrinci versenyre
Fotó: Laufer László

A termelők már jelentkezhetnek, érdeklődhetnek. A versenyre a méz mintákat október 20-ig lehet leadni May Gábornál, a Pécsi Méhész Egyesületnél. A pálinka mintákat pedig október 28-ig a Brantner-Koncz Alapítványnál dr. Győrvári Márknál, illetve Mézner Józsefnél. 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában