Jövőkép

2 órája

Pályaválasztási kiállítás lesz a végzős diákok és szüleik számára Pécsett és Mohácson is

Októberben a megye több városában - Pécsett, Mohácson és Szigetváron - várják az általános, valamint a középiskolák végzős osztályaiba járó fiatalokat, szüleiket és tanáraikat a Baranya Vármegyei Kormányhivatal által szervezett pályaválasztási kiállításon..

Máté Balázs (Pécsi Újság.hu)

Fotó: Cseh Gábor

Pécsett október 14. és 16. között, Szigetváron október 17-én, míg Mohácson október 18-án várja pályaválasztási kiállítás és szakmabemutató az érdeklődőket.

A kormányhivatal pályaválasztási kiállításain egy helyen elérhető lesz minden a továbbtanulással, a pályaorientációval kapcsolatos információ. Mind az általános, mind a középiskolás tanulók megismerkedhetnek a továbblépési lehetőségekkel, a megyében elérhető színes oktatási, képzési kínálattal.

A résztvevők emellett találkozhatnak a térség jelentősebb vállalatainak képviselőivel is, hogy tőlük érdeklődjenek a jövőbeli munkavállalókra vonatkozó elvárásokkal kapcsolatban, illetve megtudják, hogy az adott cégnél milyen munkakörhöz milyen végzettség az ideális.

A pályaválasztási rendezvényeken nemcsak rengeteg képzési, oktatási, munkaerő-piaci információ, hanem különböző szolgáltatások - például pályaorientációs tanácsadás, érdeklődésvizsgálat - is várják a fiatalokat.

Dr. Horváth Zoltán főispán kiemelte: az iskolák mellett néhány fontosabb baranyai cég is képviselteti magát az eseményeken annak érdekében, hogy a fiatalok bepillanthassanak a munka világába, tájékozódhassanak arról, mely szakmával milyen elhelyezkedési lehetőségek várják őket a jövőben.

A baranyai rendezvénysorozat október 14-én 9 órától, Pécsett az általános iskolásoknak szervezett kiállítással indul.

A hétfői napon elsősorban a vármegyeszékhely intézményeinek utolsó évfolyamos diákjait várják, míg másnap ugyanezeket a standokat járhatják végig a vidéki járásokból érkező nyolcadikosok és kísérőik.

Pályaválasztási kiállítás: az egyetemek és a munkáltatók is bemutatkoznak

A harmadik napon - október 16-án - a középiskolások és az álláskeresők igényei, továbbtanulási, munkavállalási elképzelései kerülnek a középpontba.

Ezen a napon, a képzési és állásbörzén a felsőfokú oktatási intézmények - a Pécsi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kara, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa, valamint a Mathias Corvinus Collegium - mellett a képzőintézmények, illetve a térség nagyobb munkáltatói is bemutatkoznak, és több száz állásajánlat is várja az érdeklődőket.

A pécsi Expo Centerben zajló háromnapos kiállítást követően október 17-én Szigetváron, majd 18-án Mohácson folytatódik a pályaválasztási rendezvénysorozat, ahol az általános iskolák hetedik, nyolcadik osztályos tanulói, valamint szüleik, tanáraik tájékozódhatnak majd a középiskolákban elérhető színes képzési kínálatról.

Az eseményre ellátogató diákok a különböző kísérőprogramoknak köszönhetően lehetőséget kapnak arra is, hogy a legmodernebb technika segítségével kipróbálják a számukra szimpatikus szakmákhoz kapcsolódó munkafolyamatokat, továbbá érdeklődésvizsgálaton, személyre szabott pályaorientációs tanácsadáson vegyenek részt, vagy a hivatásukban, választott szakmájukban már sikeres fiatalokkal találkozzanak, beszélgessenek.

Az idei évben több hasznos és izgalmas, a munka világához, a munkahelyi beilleszkedéshez, a sikeres karrierhez kapcsolódó szakmai előadással is várják az érdeklődőket a Pécsi Expo Centerben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában