Labdarúgás

2 órája

A PMFC araszolgat az élmezőny mögött

Újra ikszeltek. Nem tudta bevenni a Nagykanizsa kapuját a PMFC a labdarúgó NB III. 11. fordulójában, de Varasdi hálója is rezzenéstelen maradt, így a piros-feketék egy pontot elhoztak az éllovas otthonából. Összességében így a pécsiek ott tudtak maradni a riválisok nyomában.

Kvanduk Bence

A Kaposvár elleni döntetlennel végződő rangadót követően újabb nehéz mérkőzést kellett lejátszani a PMFC-nek, hiszen az éllovas Nagykanizsához látogatott vasárnap.

PMFC
Fejős csereként beállva nem tudott új lendületet adni a PMFC-nek
Fotó: Laufer László

A mérkőzés első félideje – ahogyan arra számítani lehetett – egyenlő felek csatáját hozta. Egyik együttes sem igazán tudta megbontani a másik védelmét, s hosszú folyamatos játék sem alakulhatott ki, apró szabálytalanságok, bedobások szaggatták leginkább  a meccset. A Pécs a széleken igyekezett kilépni, ahonnan a társak rendre Daru fejét keresték, de a hazai védők odafigyeltek a hórihorgas pécsi csatárra, s rendre fel tudtak szabadítani előle.

A 36. percben a kanizsaiaknak sikerült összehozni a játékrész legnagyobb helyzetét. Egy hosszú balról érkező beadást Szabó Balázs futott be, majd adott vissza kapásból középre. Lakatos szinte az ötös bal sarkáról vette célba a rövid alsót kapásból, de Varasdi óriásit védett, az ismétlést pedig az oldalhálóba vágta a hazaiak játékosa.

Ugyan ezt követően a Pécs is igyekezett legalább egy nagyobb helyzetet kialakítani a szünetig, gól nem született, így Aczél Zoltánnak 0–0-ál kellett kitalálnia, mivel adhat új lendületet csapatának a pihenő alatt.

A szünetben aztán kettőt is változtatott a pécsiek vezetőedzője, s ugyan egyre nyíltabban játszottak az együttesek, Mészáros Dávidnak nem igazán kellett védenie. Eközben Varasdinak akadt dolga, a 61. percbe a csereként érkező János Norbert lépett ki bal oldalon, de a pécsi kapus fölé tudta tolni a léc alá tartó löketét.

A legveszélyesebb pécsi helyzetet a 88. percben láthattuk, amikor egy magas balról érkező beadást a másik oldalon Miklós összeszedett, majd az ötöshöz ívelt. A berobbanó Daru jó ütemben is érkezett, de Mészáros el tudta ütni a feje fölül a labdát, s a levegőben való ütközést lefújta a játékvezető.

A folytatásban sem tudta már egyik csapat sem bevenni a másik kapuját, így osztozkodniuk kellett a pontokon, ami egyik félnek sem ideális.

Nagykanizsa–PMFC 0–0

Labdarúgó NB III., Dél-nyugat, 11. forduló. 
Nagykanizsa: Mészáros D. – Ekker, Kovalovszki, Szanyi, Lakatos Cs. – Terbe, Godzsajev – Kovács T. (Szökrönyös, 76.), Szabó B. (Vukk, 76.), Lőrinc (János N., 59.) – László (Csörgő, 59.). Vezetőedző: Gabala Krisztián. 
PMFC: Varasdi – Preklet, Ikonomou, Füredi – Sági (Miklós P., a szünetben), Ócsai (Morvai, a szünetben), Rabatin, Bukovics (Fejős, 61.), Németh M. (Bor, 61.) – Wirth (Szalánszki, 76.), Daru. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Következik (10. 20.): Paks II.–PTE-PEAC (11.00), PMFC–Iváncsa (16.00).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában