Hitbéli fejlődés

2 órája

A Férfitalálkozók egyre több érdeklődőt vonzanak

Töretlen sikerrel folytatódnak a Férfitalálkozók a szeptemberben indult új évadban is, ráadásul idén szeptembertől már nem csak hét, hanem a Pécsi Egyházmegye kilenc városában elérhető a rendezvény.

Wald Kata

A Férfitalálkozók népszerűsége - amelyeket a Felföldi László pécsi megyéspüspök hívott életre 2021-ben - az idei, immár negyedik évadban is töretlen. Az édesapákat és nagyapákat, gyakorlatilag pedig minden nagykorú férfit megszólító rendezvények nyíltan hirdetett célja, hogy a férfiak mind a családban, mint az Egyházon belül megtalálják a helyüket, támogatva, hogy minden egyházközségben kialakulhassanak együtt imádkozó, együtt gondolkodó, éréket teremtő közösségek.

férfitalálkozók, Felföldi, püspök
A Férfitalálkozókat Felföldi László, pécsi megyéspüspök hívta életre Fotó: Laufer László Dunántúli Napló 
Forrás:   MW

A Férfitalálkozók új helyszínekkel bővültek

A Pécsi Egyházmegye közlése szerint a Férfitalálkozók kiváló lehetőséget teremtenek a résztvevők hitbéli fejlődésére, a közösségi életben betöltött szerepük megerősítésére, és támpontot adnak a mindennapok férfiként való, méltó megélésére. - A rendezvénysorozat jó alkalmakat kínál arra, hogy a férfiak szabadon megnyílhassanak egymás előtt egy olyan környezetben, ahol férfitársaságban nyíltan beszélhetnek érzéseikről, gondolataikról - emeli ki. 

Az első három évadban az egyházmegye hét településén - Pécsen, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron - négy-négy sorozatban hallgathatták meg az érdeklődők a különböző témaköröket érintő előadásokat, a szeptemberben indult őszi évadban pedig újdonságként további két helyszín is bekapcsolódott, eszerint Siklósra és Bonyhádra is elviszik a szervezők az évad témáit.

Az első évadban a férfiak nagy sorskérdéseit állították előtérbe. A másodikban az emberi és isteni szó kérdésköreit, félelmeink és reményeink, kudarcaink és sikereink, valamint az egyház és a világ összefüggéseinek témáit járták körbe. A 2023 őszén indult harmadik évadban személyes életünk határvonalai, közösség és magány, Isten akarata személyes életünkben, valamint gyászunk és veszteségeink kérdéseire keresték a választ.

Az idei évad első előadássorozatának alapkérdése a következő: Rászorulunk-e egymás támogatására? Összetartozunk vagy teljességgel önállóak vagyunk? Baranyában a pécsi, siklósi és mohácsi helyszíneken már körbejárták a témát, Szigetváron pedig november 8-án 18 órára várják az érdeklődőket. 

Ezt követően, november 15-én Pécsett már az évad második témakörével folytatódik a rendezvénysorozat. Baranyában Siklóson november 28-án, Mohácson november 29-én, Szigetváron pedig január 24-én tartják a soron következő összejövetelt.  A találkozók minden helyszínen 18 órakor kezdődnek. 

Felföldi László megyéspüspök és a szervezők minden alkalomra nagy szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt - felekezeti hovatartozástól függetlenül -, akit érdekelnek a férfi lét nagy témái.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában