Pályázat

2 órája

Ösztöndíjjal támogatják a tehetséges diákokat

Wald Kata

Fotó: Molnár István Péter

Ösztöndíjjal segíti idén is a tehetségeket a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Idén kilencedik alkalommal hirdette meg „A tehetség kincs!” jelmondatú Nyilas Misi programját a szervezet, amelynek célja a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő diákok támogatása.

ösztöndíj, tehetség, diákok
Az ösztöndíj a tehetséggondozást segíti 
Fotó: Bencsik Adam / Forrás: MW

- A nyertesek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is anyagi támogatásban, illetve szakmai mentorálásban is részesülhetnek - közölte az MRSZ. A pályázatokat október 31-ig nyújthatják be az érdeklődők. 

Az ösztöndíj már diákok százainak segített

Mint arról beszámoltunk, a nyár folyamán tanszeradományokat gyűjtött az MRSZ, ősztől pedig a tehetségek támogatására fókuszálnak. Az MRSZ közlése szerint a Nyilas Misi ösztöndíjprogram  7–12. évfolyamos diákoknak nyújt támogatást, akik a pénzből a különböző foglalkozások költségeit, a szükséges eszközöket, a versenyek nevezési díjait tudják finanszírozni.  

A program kezdete óta eltelt években közel hatszáz diák részesülhetett százezer forintos ösztöndíjban, amelyet 2022 óta online szakmai mentorálással és tehetséggondozó nyári táborokkal is kiegészül.  

A fiatal tehetségek összesen nyolc kategóriában – sport, ének-zene, tánc, magyar nyelv és irodalom, fizika, matematika, informatika, képzőművészet – pályázhatnak az ösztöndíjra október 31-ig az MRSZ honlapján, eredményhirdetés november végén várható.

Az MRSZ közlése szerint a Nyilas Misi ösztöndíjprogram a nevezés idején támogatható a 1358-as adományvonal hívásával, vagy online felületen, illetve banki átutalással. A cél legalább egymillió forint összegyűjtése, amellyel további tíz diák támogatása válna lehetővé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában