Jól képzett szakember

2 órája

Pályaválasztási napot tartott Sellyén a vízügy

Bencs Zoltán, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Ddvizig) igazgatója is tartott előadást azon a pályaválasztási napon, amelynek a Pécsi Református Kollégium Technikuma és Szakközépiskolája adott otthont Sellyén a napokban – adta hírül a Ddvizig a közösségi oldalán.

Bama.hu

Tájékoztatásuk szerint az előadás azoknak a végzős általános iskolásoknak szólt, akik a pályaválasztási napon ismerhetik meg a továbbtanulási lehetőségeket.

pályaválasztási nap
Pályaválasztási nap Sellyén.

Bencs Zoltán a többi között a vízügyes szakma szépségéről és fontosságáról-, illetve olyan érdekességekről és különlegességekről beszélt, amelyektől kedvet kaphatnak a diákok a vízügyes képzéshez és –pályához. Ahol olyan elhivatott munkatársakra van szükség, akik életpályának tekintik majd ezt a hivatást – jegyezte meg a Ddvizig.

A vízügy a pályaválasztási nap kapcsán kitért arra is, hogy az iskola is fontosnak tartja a jövő nemzedékének figyelmét felhívni azokra a szakterületekre, ahol szükség van jól képzett szakemberekre nem csak az Ormánságban, de az ország bármelyik részén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában