Üveghuták között

3 órája

Kéktúrázás Napja: a Kelet-Mecsek kincseit is felfedezhetjük

Október 12-én országszerte indítanak kirándulásokat. Az idei Kéktúrázás Napja alkalmából a Hosszúhetényi Turista Egyesület is tart természetjáró programot.

Mohay Réka

A Hosszúhetényi Turista Egyesület három különböző szakaszon vezet túrákat, köztük a 94-es túraútvonalon, amely Zobákpusztától Mecseknádasdig tart. Ezt a szakaszt Takács Ferenc túravezető vezeti, aki nemcsak a természet szépségeit mutatja be, hanem érdekes történetekkel is gazdagítja a Kéktúrázás Napja alkalmából tartott kirándulást. Az indulási pont Zobákpuszta lesz, amely könnyen elérhető Pécsről és Komlóról induló buszjáratokkal, innen negyed kilenc után indul a túra.

Kéktúrázás Napja, HOTE
A Hosszúhetényi Turista Egyesület sem marad ki a Kéktúrázás Napja alkalmából rendezett programokból
Forrás: HOTE - Hosszúhetényi Turista Egyesület

 

A Kelet-Mecsekbe vezet az út a Kéktúrázás Napja alkalmából

Az út során a Kelet-Mecsek legszebb völgyei tárulnak fel a résztvevők előtt. A túrázók megcsodálhatják a Csurgó-vízesést a Hidasi-völgyben, valamint a Tündérlépcsőt és a Csepegő-sziklát az Óbányai-völgyben.Takács Ferenc mesél majd a természeti képződmények kialakulásáról és a táj geológiai különlegességeiről.

Mivel az útvonal jelentős része fokozottan védett természetvédelmi területeken vezet keresztül, a túra során a résztvevők megismerhetik az itt érvényes természetvédelmi szabályokat is.
A túra érinti a híres üvegesek útját, amely a 18. századi erdei üveghutákhoz vezet. A résztvevők betekintést nyerhetnek Kisújbánya és Óbánya történetébe, és az üveggyártásról is tájékozódhatnak.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában