Leányvásár

2 órája

A Bagossy Brothers Company is a leányvásár vendég lesz

Fenyő Miklós és a Bagossy Brothers Company is a fellépők között van az október 18. és 20. között zajló Pécsváradi Leányvásáron.

Czeczon Enikő

A Pécsváradi Leányvásár az egyik legszínesebb rendezvény a városban

Fotó: Löffler Péter

Az esemény első napja egy népdaléneklési versennyel rajtol, majd a hivatalos megnyitót követően a Pécsváradi Emlékházba várják az érdeklődőket a Fejkendők és főkötők tárlatra. Ezt követően megtartják a nyitótáncot a Zengővárkonyi Hagyományőrző Művelődési Egyesülettel, majd fellép a Sodrás és a Platin zenekar. Az este folyamán pedig színpadra lép a Margaret Island és Fenyő Miklós is, hogy együtt csavarja fel a szőnyeget a leányvásár résztvevőivel.  

 

A vásár második napja egy városi „kocsis” zenés ébresztővel indul a zengővárkonyi Köpüfa zenekarral, majd bemutatkoznak a pécsváradi helyi kulturális csoportok. Ezt követően megismerkedhetnek az érdeklődők a Pécsváradi Leányvásár Szépe jelöltjeivel, majd pár órával később az eredményhirdetést is megtartják. Az este pedig újra a zenés események időszaka lesz: fellép a HangaBanda, a Parno Graszt és a Bagossy Brothers Company is, valamint utcabál is lesz DJ-vel.  

A rendezvény zárónapja szintén zenés ébresztővel indul, csak most a Pécsváradi Városi Tűzoltó Zenekarral, majd népzenei és néptánc bemutatónak ad teret a nagyszínpad, később pedig a Zengő rezek műsorát láthatják az érdeklődők. A délelőtt folyamán még egy menettánc is elindul a Szent István Gyógyszertár elől. Déli harangszókor pedig élő népzenét szolgáltatnak az ebédhez, és egészen délután 6 óráig látogatható lesz az esemény, majd a Pécsváradi leányvásár egy évre pihenni tér.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában