Fenyők

2 órája

Ugyan még csak október van, de már keresik a város karácsonyfáit

Minden évben méltó módon készül a szeretet ünnepére Siklós városa, a közterületek dekorációjára nagy gondot fordítanak. A tavalyi évben az egész belváros karácsonyi díszbe burkolózott, s hangulatos adventi fényinstallációk tették még ünnepibbé a hangulatot.

Tóth Viktória

Ugyan még csak október eleje van, karácsonyig még vissza van több mint két hónap, de az önkormányzat már megkezdte a felkészülést az adventre, s a lakosság számára felhívást intéztek. Várják a cégek és magánszemélyek jelentkezését, akinek az ingatlanán olyan fenyőfák állnak, amelyeket díjmentesen fel tudnának ajánlani, hogy az adventi időszak alatt Siklós karácsonyfáiként díszelegjenek a Mária utcában, és Máriagyűdön.

Siklós, fenyőfa, karácsonyfa
Siklóst 2023-ban is gyönyörű karácsonyfa díszítette
Fotó: Györkő Zsombor

Az ideális karácsonyfák

A legideálisabb karácsonyfák körülbelül 8-10 méter magasak, inkább terebélyesek mint hosszú sudár fenyők. Akiknek a kertjében áll ilyen fa, és szívesen felajánlaná, az a 30/335-5131-es telefonszámon tud jelentkezni a felhívásra.

Siklós, karácsony
Az egész belváros ünnepi pompában volt tavaly karácsonykor
Fotó: Györkő Zsombor

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában