Kosárlabda

2 órája

A Vasút nem bírta az atomvárosi tempót – (GALÉRIA)

Első hazai találkozóján is vereséget szenvedett a PVSK-Veolai férfikosárlabda-csapata, így három forduló után még egyszer sem ünnepelhetett az NB I.-ben. A szerdai találkozón a bivalyerős Paks száguldott 100 fölé a Lauber Dezső Sportcsarnokban a Vasút ellen.

Kvanduk Bence

Nem kezdett jól első hazai meccsén a PVSK-Veolia. Az óriási akarat olyan tempóra sarkalta a Paks ellen a gárdát, ami miatt a meccs korai szakaszában sorra adta el a labdákat, a vendégek pedig kaptak az alkalmon, és elkezdték kiépíteni az előnyüket. Ebben az is segítette őket, hogy a Vasút játékából az összhang is hiányzott. Jól példázta ezt, amikor Payton egy dobó mozdulatból elengedett passzal fejbe találta a lepattanóért forduló Dzseletovicsot.

Vasút
A Vasút játékosai, így Payton előtt sem maradt gyakran vágány Benkéék közt a palánkig
Fotó: Löffler Péter

Ugyan az atomvárosiak legveszélyesebb fegyverét, Chandlert sikerült a pécsieknek kiiktatnia, de legalábbis lelassította az amerikait, a Benke-Joseph-Lake trió kezdte el kivégezni a PVSK-t. Ráadásul a paksiak a palánkok alatt is jóval hatékonyabbak voltak mint vendéglátóik, dupla annyi lepattanót szedtek. A nagyszünetre így 22 pont volt már a különbség a Paks javára.

A fordulást követően változott a játék képe, a Vasút magasabb sebességre tudott kapcsolni, s így tartotta a lépést bivalyerős ellenfelével szemben, közelíteni azonban így se tudott. Ennek ellenére sem Antóniék, sem szurkolóik nem csüggedtek. Minden labdaszerzést, betörést, zsákolást tapsvihar követett, s a dalok sem apadtak el meccs közben.

A záró tíz perc így már szite csak formalitás volt, hiszen 26 pontos hátrányt kellett volna ledolgoznia a Panthersnek. Így mindkét tréner nyugodtan dobhatta be már a fiatalabb játékosait is. A nagy különbségű vereség ellenére azonban a B-közép ünnepelte a hazai csapatot.

PVSK-Veolia–Paks 81–103 (12–25, 18–27, 25–29, 26–22)

Férfi kosárlabda NB I., 3. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Benczur, Nyilas, Horváth Cs. 
PVSK: ARCHIBALD 24/6, Merkl, Micsovics 6/3, Payton 13, DZSELETOVICS 20/9. Csere: Németh A. 5/3, Frank 4, Mokánszki 4, Plézer, Antóni 2, Radó 3/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 
Paks: Locket 10, CHANDLER 23/6, BENKE 20/18, Eilingsfeld 7/3, LAKE 16. Csere: Révész 10/3, JOSEPH 12/6, Halmai 5, Dorogi, Kékesi, Kucsora, Géringer. Vezetőedző: Kostas Flevarakis.

A Vasút legközelebb idegenben, az NKA itthon lép pályára

Következik (10. 12., 18.00): NKA Universitas Pécs–Alba Fehérvár, Debrecen–PVSK-Veolia.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában