Ünnepeltek

2 órája

Siklós ismét kitett magáért, 400-an vettek részt a rendezvényen

A Siklósi Hagyományőrző Egyesület immár 3 éve szervezi a nemzeti ünnepek és megemlékezések nagy részét a városban. Az Aradi Vértanúk emléknapját október 6-án tartotta Siklós Város Önkormányzata és a civil szervezet.

Tóth Viktória

Siklósi énekesek, kórusok is részt vettek a megemlékezésen

Fotó: Mojzes Tamás

A Siklósi Hagyományőrző Egyesület célja továbbra is az, hogy ne a megszokott ünnepségek hangulatát hozzák, hanem valami újat, ami leköti a gyermekeket és a felnőtteket. Nagy sikerrel zajlott az október 6-i rendezvény is, melyen nagyjából 400 fő vett részt a várudvarban.

Siklós, Aradi vértanúk
Különleges hangulata volt a siklósi megemlékezésnek
Fotó: Mojzes Tamás

A siklósi megemlékezés résztvevői

Puskás Zoltán, a Siklósi Hagyományőrző Egyesület elnöke ismertette, hogy az Aradon kivégzett tábornokok emlékére szervezett előadás két fontos pillérre épült, melyből az egyik a Kikerics Néptáncegyüttes ötlete volt, a másik pedig a szervezőké. 

Mindkét ötlet azon alapult, hogy szerették volna más aspektusból megközelíteni a történteket, amit az elejétől egy nagyapa mesélt el az unokájának.

 Az előadásban több civil szervezet is segített a szervezőknek, köztük a helyi Tenkes Vegyeskar, a Kanizsai Dorottya Általános Iskola Kórusa és a Sztárai Mihály Református Általános Iskola kórusa is. 

– A zenés tánc koreográfiával megalkotott előadás nagyjából 60 perces volt, és a helyi énekesek: Kamanczi Adrienn, Lukács Botond, Matisa Andris, Svraka József, Szávuly Anna, Tihanyi Noémi több olyan dalt is előadtak közben melyek a hangzásvilágukon túl, tartalmi szempontból is illeszkedtek az előadás témájához

 – fogalmazott Puskás Zoltán.

Siklós, Aradi vértanúk
A Siklósi Várban zajlott a megemlékezés
Fotó: Mojzes Tamás

A szervezők célja, hogy a rendezvényeikkel egy színházi társulat alapjait tegyék le, ezért is igyekeznek a fejlesztéseikkel ennek a hang és fénytechnikai hátterét megalapozni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában