Bővítés kellene

2 órája

Erőszakos koldusok zaklattak egy lányt Pécsett

A minap szemtanúk szerint egy fiatal lányt zaklattak erőszakos koldusok. Információink alapján a Pécs belvárosában történtek kapcsán a közterület-felügyeletet is értesítették.

Bóka Máté Ciprián

Képünk illusztráció

Fotó: Laufer László

Helyre kell állítani a pécsi közterület-felügyelet nimbuszát, egyben pedig a hatóság létszámát is érdemes lenne növelni. A nemzeti oldal szándékai szerint ugyanis az a cél, hogy a botrányos malac-ügybe keveredett felügyelet tiszta, átlátható és minden szempontból a társadalmi elvárásoknak megfelelően működjön. Ennek egyik része lenne az, hogy létszámban is megerősítenék a hatóságot Pécs városában. 

pécs, kamera
Pécs köztereire több kamera kellene

A baloldali önkormányzat ugyanis a legutóbbi bővítés esetében sem az utcai járőrök számának növelésre törekedett, hanem inkább az adminisztratív, a háttérmunkát végzők számát emelték négy fővel. A felügyelet körül az elmúlt években folyamatosak voltak a különböző botrányok, hiszen az előző vezetőt – információink szerint – egy belső konfliktus miatt távolítottak el, a baloldal által kinevezett igazgató, Schrancz Richárd pedig úgy irányította a szervezetet, hogy a cégnél a belső ellenőrzés rengeteg hiányosságot talált; jelentésükben közel 18 oldalon sorolták a különböző problémákat egy két évvel ezelőtti vizsgálat során

Ezért is kellene több kamera Pécs közterein!

Ilyen előzmények láttán nem meglepő, hogyha a közterületeken kevés a szolgálatot teljesítő járőr, akkor az erőszakos koldusok könnyebben tudnak "dolgozni", és a minap fényes nappal Pécs belvárosában zaklathattak egy fiatal lányt is. Szemtanúk szerint a Király utca keleti végében történt az eset, ami miatt értesítették is a felügyelőket. A hatóság részéről megpróbáltak intézkedni, de információnk szerint a felügyelők által is kezelt és figyelt kamerák az esetet nem tudták rögzíteni, illetve pontosan visszaadni, hogy mi történt, mert látókörükön kívül volt az esemény. Nem véletlenül tartaná fontosnak az új közgyűlési többség legnagyobb szövetsége, a Fidesz-KDNP-ÖPE képviselője, Barkóczi Csaba a térfigyelő kamerarendszer bővítését, és 15-20 új szerkezet kihelyezését. 

Önkényesek és bérkoldusok

Információk szerint egyébként az erőszakosan fellépő koldusok az Alsóhavi utcában önkényes lakásfoglalók, ami pedig rávilágít a pécsi lakásgazdálkodás körüli anomáliákra is. Szemtanúnk azt is közölte, hogy a Király utca ezen végében egy kerekesszékes próbál némi apróhoz jutni, ám úgy tudja, hogy az illető nem magának, hanem másoknak gyűjt itt pénzt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában