Kosárlabda

2 órája

Továbbra is hibátlanul menetel a hazai porondon az NKA Universitas Pécs

Megvan a negyedik is! Az ELTE BEAC ellen is hozta a kötelezőt a Lauber Dezső Sportcsarnokban az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, amely 102–74-re győzte fővárosi ellenfelét az NB I. negyedik fordulójában.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

Komoly sorozatterhelés alatt áll az NKA Universitas Pécs női csapata, ugyanis a magyar bajnokság mellett az Európa-kupában is helyt kell állnia. Szerdán még Olaszországban szerepeltek Studerék, szeptember 16-án (szintén szerdán) pedig az örmény Jerevánt fogadják. Így nem meglepő, hogy a három vereséggel kezdő ELTE BEAC ellen egy kicsit rotált Zseljko Djokics, nem a jól megszokott kezdőötöst küldte pályára. 

pécs, nka, beac
A BEAC ellen is hozta a kötelezőt az NKA Universitas Pécs 
Fotó: Löffler Péter

A fiatalok azonban nem jöttek zavarba, Smailbegovic és Rátkai is remekül kezdte a mérkőzést. Egy ideig úgy tűnt, hogy már az első negyedben meg tud lépni a házigazda, de a fővárosiak feljavultak az első negyed végére. A második etapban szép lassan elkezdték szórni a pontokat a „nagyok” is, a védekezés azonban nem volt az igazi. A nagyszünet után viszont kinyílt az olló, a pécsiek a harmadik játékrészben akkora előnyre tettek szert, ahonnan már nem volt visszaút a BEAC számára. 

NKA Universitas Pécs–ELTE BEAC 102–74 (27–24, 26–22, 33–15, 16–13)

Női kosárlabda NB I., 4. forduló. Vezette: Csabai-Kaskötő, Söjtöry, Szilágyi. 

Pécs: Smailbegovic 8/6, Held 11/9, Rátkai 10/3, Josepovits 4, Kiss A. 8. Csere: Török 12, Studer 7/3, Olawuyi 8, Tóth O. 8/3, Laczkó 9/3, Reisingerova 13, Zsebe-Weninger 4.  Vezetőedző: Zseljko Djokics.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában