Világégés

2 órája

Donald Trump: a harmadik világháború küszöbén állunk (videó)

A Republikánus Párt elnökjelöltje sokkoló kijelentést tett legutóbbi kampányrendezvényén.

MW

Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus párti elnökjelölt a Kalifornia állambeli Coachellában tartott kampánygyűlésén 2024. október 12-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Allison Dinner

Donald Trump szerint a következő pár hónapban kitörhet a harmadik világháború. A volt elnök a jelenlegi demokrata kormányzat politikáját okolja a fenyegető globális konfliktusért – írja a Magyar Nemzet.

Mélységesen aggaszt, hogy a következő három-négy hónapban világháborúba sodródhatunk a jelenlegi kormányzat miatt – erről beszélt Trump drámai hangon a kaliforniai támogatói előtt. 

A republikánus elnökjelölt az apokaliptikus jóslatát követően ismét ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén képes lenne megoldani az ukrajnai konfliktust és „véget vetni a közel-keleti káosznak".

Trump békét teremtene

Az emberek is átérzik, hogy a békére van szükség. Ezt mutatja a legfrissebb felmérés is Amerikából. A Wall Street Journal új kutatása szerint Donald Trumpnak jelentős előnye van Kamala Harrisszal szemben a választók körében abban, hogy ki tudná jobban kezelni az ukrajnai és az izraeli–Hamász konfliktust.

A lap hét billegő államban készült friss felmérése szerint a választók Donald Trumpot tartják alkalmasabbnak a jelenlegi ukrajnai és közel-keleti konfliktusok kezelésére. Trumpban jobban bíznak az emberek, mint Kamala Harris alelnökben.

A szavazók körében Trump 50 százalékkal 39 százalék ellenében vezet abban a kérdésben, hogy ki tudná jobban kezelni Oroszország ukrajnai háborúját. Az izraeli–Hamász-háború tekintetében még nagyobb az előnye: 48 százalék Trumpot, 33 százalék a demokrata jelöltet részesíti előnyben. 

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában