Pályafelújítás

2 órája

Gyorsabb és pontosabb lesz a vonatközlekedés Szentlőrinc és Szigetvár között

​Komplex pályafelújítást végez a vasúttársaság Szentlőrinc és Szigetvár között. Ennek köszönhetően valamelyest gyorsul és kiszámíthatóbbá válik a vonatközlekedés, illetve jelentősen mérséklődik a késések száma a Nagykanizsa-Pécs vonalon.

Bama.hu

Forrás: MÁV-START Zrt.

A korszerűsítéssel az utasok számára is érzékelhető lesz a változás: a felújított szakaszon novembertől mintegy 10 kilométeren megszűnik a sebességkorlátozás, így ismét 80 km/órás sebességgel haladhatnak majd a vonatok. A lezárás ideje alatt még október végéig Szentlőrinc és Szigetvár között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Nagykanizsa-Pécs vonal Szigetvárt és Szentlőrincet összekötő szakaszán 80 kilométer/óra a megengedett legnagyobb sebesség, de a pálya műszaki állapota az elmúlt években oly mértékben romlott, hogy több szakaszon sebességkorlátozást kellett bevezetni, aminek következtében rendszeressé váltak a késések. A mostani munkálatok után Szentlőrinc és Szigetvár között megszűnnek a sebességkorlátozások, kiszámíthatóbbá válik a menetrend.

A felújítás után Somogyban a Dráva-menti települések, valamint Baranyában Szentlőrinc és Szigetvár térségének lakosai számára gyorsabb, megbízhatóbb eljutást biztosítanak majd a személyvonatok, valamint a két vármegyeszékhelyet, Pécset és Szombathelyt összekötő Pannónia InterRégiók. A Barcs-Szigetvár-Szentlőrinc-Pécs útvonalon menetrend szerint csúcsidőszakban óránként, azon kívül kétóránként közlekednek a vonatok.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában