Fontos fejlesztés

2 órája

A bölcsőde új szárnnyal gazdagodik

Wald Kata

A bölcsőde bővítése a tervek szerint halad - a fejlesztésre sikeres pályázatával 175 millió forint támogatást nyert a Komló Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás. A beruházás során a jelenleg 68 férőhelyes Függetlenség utcai intézmény egy újabb csoportszobával és a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségekkel egészül ki, ahol további 14 kisgyereket tudnak majd fogadni.  

bölcsőde, Komló, bővítés
A bölcsőde férőhelyeire jelentős az igény 
Fotó: Gál Gábor / Forrás:   MW

Jövő tavaszra elkészül a bölcsőde fejlesztése

Polics József, Komló polgármestere érdeklődésünkre elmondta, a nyár folyamán a meglévő épületen belüli szükséges átalakítások megtörténtek, így a bölcsőde zavartalan működése szeptembertől újra biztosítottá vált. A közművek kiváltása is megtörtént, jelenleg az új épületrész, valamint a támfal alapozási munkái zajlanak. 

A beruházás befejezésének határideje jövő év március vége. A fejlesztés során a kor követelményének megfelelő eszközökkel is bővül a bölcsőde, valamint akadálymentesített közlekedőfelületek és infokommunikációs táblák segítik majd az eligazodást A polgármester kiemelte, a férőhely bővítés mindenképp indokolt, hiszen a komlói bölcsőde maximálisan kihasznált, és sokan szerepelnek a várólistán. A családok részéről egyre nagyobb az igény az ellátásra - a szülők jelzései szerint egyre jellemzőbb, hogy gyermekük óvodáskora előtt szeretnének visszatérni a munka világába, erre reagálva döntött úgy a fenntartó társulás, hogy a bővítésbe belevágnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában